Изпълнителят и основен инвеститор Emaar Properties на най-високата сграда в света - Burj Dubai, намираща се в Дубай, обяви, че стартира продажбата на жилищните и търговски площи в нея, съобщава ArabianBusiness.com.

Официално процедурата започва в събота, когато всички, които желаят да се сдобият с жилище или магазин в една от най-известните и със сигурност най-високи сгради в света там, ще могат да го направят.

Очаква се много мултимилионери или техни представители от целия свят да се появят “въоръжени“ с чекови книжки без лимит, както и паспорти, задължаващи ги да удостоверят кои са. В емирството това е задължително със закон.

Някои от желаещите да имат макар и малко жилище отсега показват готовност да платят по около 2.8 млн. долара за апартамент с една спалня и тоалетна с площ 45 кв. м.

За по-големите апартаменти и особено тези, които ще бъдат разположени на върха (кулата все още не е готова, но интересът към нея е огромен) се очаква цените да достигнат по няколко десетки милиона.

Като се има предвид височината на кулата, със сигурност гледката от апартаментите, разположени на последните етажи, ще е незабравима. Но всичко луксозно в този живот си има и съответната цена, ако искаш да притежаваш такова жилище, ще трябва да си платиш.