Winslow Developments инвестира над 4 млн. лв. в инфраструктура в „Манастирски ливади”

2002
Winslow Developments инвестира над 4 млн. лв. в инфраструктура в „Манастирски ливади”

Над 2 млн. евро инвестира Winslow Developments в инфраструктура в кв. „Манастирски ливади”- изток в столицата. 640 000 лева ще бъдат вложени във вертикалната планировка на проекта Winslow Gardens - озеленяване, изграждане на алеи между сградите, залесяване с антиалергични видове, водни огледала. Други 852 000 лева са предвидени за осигуряване на електричеството в квартала, в това число на външната връзка и два трафопоста.

Инвестицията в изграждане на канализацията в Winslow Gardens възлиза на 940 000 лева. Само водоснабдяването е на стойност 656 000 лева, а газификацията – други 440 000 лева. Инвеститорът поема ангажимента да изгради за 861 000 лева и над 1500 метра път (1000 метра около комплекса и подстъпа от бул. „България” и още 500 метра от комплекса към ул. „Тодор Каблешков”).

По данни на Colliers средната офертна цена на кв. м в „Манастирски ливади” бележи ръст от 25% за последните 6 месеца. Ново строителство, което доскоро се е предлагало за 1000 евро на кв. м, сега вече се предлага за 1200 евро. В „Манастирски ливади” се срещат и цени от 2300 евро на кв. м за двустаен апартамент “на зелено”.

Проектът Winslow Gardens получи от Министерство на икономиката и енергетиката Сертификат за първи клас инвестиция. Инвеститори в Winslow Gardens са Winslow Developments и RREEF, част от Deutsche Bank AG. Проектът има три фази. В първата фаза ще бъде изграден жилищен комплекс с контролиран достъп. Във втората ще бъдат построени още два жилищни комплекса от затворен тип, а в третата – комплекс от смесен тип, включващ жилищни и офис сгради.

Общата стойност на инвестицията е 200 млн. лева. Около 9 млн. лева ще бъдат внесени в държавния бюджет под формата на данъци и такси. Над 60% от имотите от първата фаза на проекта Winslow Gardens вече са продадени „на зелено”.

Първият от жилищните комплекси в проекта Winslow Gardens ще бъде построен в източната част на кв. „Манастирски ливади” в София на площ от 22 000 кв. м и ще разполага с 6 нискоетажни сгради с 444 апартамента, 12 000 кв. м паркова площ, аптека, ресторант, магазини, фризьорски салон, химическо чистене, пекарна, детска занималня, над 2000 кв. м SPA център (фитнес зала, 25-метров плувен басейн), игрище за баскетбол и минифутбол.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg