Недвижимите имоти в Италия за разлика от много райони на Европа успяват да устоят на кризата и даже много анализатори прогнозират ръст, пише PropertyWire.

Дестинации със силно развит туристически пазар за най-подходящите за инвестиция, смятат много експерти в сектора. Има много такива места в Южна Италия и възможностите, които те предлагат за инвестиция, също са много.

Италия определено нямаше проблемите, които сполетяха Великобритания и Испания в сектора на недвижимите имоти, и рискът от някакво забавяне в сектора е минимален, сочи доклад на Cluttons Italy.

Цените на имоти в южните части на страната са значително по-ниски в сравнение с останалата част, сочат различни публикации и статистики.

Причината за това е закупуването от страна на чужденци с не толкова големи възможностите на имоти в тези райони преди 10-15 години. Затова сега всички, които пристигат, се насочват на там заради по-ниските цени, на които могат да закупят имот.

Райони, разположени по бреговата ивица и известни като модни средища, като Капри и Амалфи традиционно имат ръст в цените на имотите. За тази година прогнозите на специалисти са за ръст около 10%.

Но райони като Калабрия и Южна Италия са с изключително ниски и изгодни цени на имотите. В последните няколко години те се превърнаха в едни от най-предпочитаните места за покупка на имот в Европа.

Инвеститори от цяла Европа се стичат тук за да се сдобият на много изгодна цена с някакъв имот или хубава вила с изглед към Средиземно море.

От друга страна, възможностите за покупка на терен с цел строеж на хотел или почивен комплекс също са много. Регионът започва да става особено популярен сред британските инвеститори, имащи желание да строят в близост до морето.

Ниските цени на земята и невероятната природ,а която предлага районът, са сигурни предпоставки са добри печалби в бъдеще време.