Една от водещите строителни компании на пазара във Великобритания - St Modwen, започна по-рано този месец строителните работи по нов бизнес парк с обща застроена площ от 1.1 млн. кв. фута, пише property-magazine.eu.

Строежът на Whitley Business Park ще се извърши на няколко етапа, а теренът, върху който ще се изгради, се намира в Ковънтри. Очаква се строителните работи да създадат повече от 2 000 работни места.

Проектът на новия бизнес парк включва построяването на осем сгради. Общата им застроена площ е 67 хил. кв. фута. Всяка една от тях е с площ от 2 831 кв. фута до 26 хил. кв. фута.

Новият бизнес парк се очаква да привлече солиден брой бизнес компании, големи агенции за недвижими имоти, както и множество вериги ресторанти за бързо хранене. Заради голямата застроена площ паркът е подходящ за провеждане на всякакъв вид бизнес мероприятия, международни конференции и изложения.

Whitley Business Park е разположен на много удобно място - в близост до центъра на Ковънтри и до летището, предлагащ отлична възможност за осъществяване на транспортни връзки.