Започва изграждането на логистичен център за замразени и охладени хранителни продукти

1406
Започва изграждането на логистичен център за замразени и охладени хранителни продукти

На 14 май 2007 г. (понеделник) в индустриалната зона на град Пловдив Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи Първата копка за изграждането на най-големия на Балканския полуостров логистичен център за замразени и охладени хранителни продукти – “Fresh Logic”, съобщава Белла България.

Инвестициите, предвидени за изграждането и оборудването на центъра, са 25 млн. евро., като по план той ще заработи до края на 2007 година. В него ще бъдат открити 100 нови работни места.

Теренът, на който предстои да бъде изграден логистичният център, се намира в индустриалната зона на град Пловдив, в непосредствена близост до магистрала “Тракия”. Центърът е локализиран в централна България, което ще позволява бързи доставки до всяка точка на страната.

През юни 2006 година стартира проектирането на най-големия и единствен по рода си на Балканския полуостров технологичен логистичен център с хладилни камери – “FRESH LOGIC”. Изпълнението е възложено на KNAPP Systemintegration GmbH – лидер в областта на логистичните решения на снабдителните вериги.

След направени анализи за ефективност на съоръженията и максимално използване на пространството – е разработен план за изграждането на напълно автоматизиран склад. Това ще намали оперативните и трудови разходи, ще допринесе за минималното въздействие върху околната среда и ще гарантира пълна безопасност на служителя. Изграждането на базата ще се осъществи от испанската фирма Мекалукс (Mecalux). Тя е световната водеща фирма за складови системи на пазара.

Логистичната база ще има два самостоятелни склада – склад суровина и склад готови изделия, което позволява независимо съхранение на всеки вид материал за работа. Тя ще разполага с 4.662 палето места, разположени на 2780 кв.м. хладилна площ с температура от 0 до +4 º С и 10.080 палето места, разположени на 2350 кв. м. хладилна площ с температура - 20 º С.

Всеки склад ще има формирани секции за групиране, което ще предостави възможността на един палет да бъдат сортирани различни артикули, съобразно нуждите на големите международни хранителни вериги. Капацитетът на съхранение на базата ще бъде над 480 тона на ден за готови продукти и над 450 тона на ден за суровина. Центърът ще бъде обслужван от собствен авто-парк от 165 специализирани хладилни камиона с полезен товар от 2 до 22 тона и температурен диапазон на хладилните фургони от 0 º С до - 30 0 º С.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg