В продължение на десетилетия почти всеки от жителите на този остров е имал желание да избяга от него. Сега от обаче мениджърите от щатската служба за национали паркове, които отговарят за затвора "Алкатрас" имат желание да го превърнат в хотел, пише telegraph.co.uk.

В килиите на този затвор, който мнозина смятат за най-злокобния в света, са лежали някои от най-опасните хора, живели в САЩ. Сред тях са имена като Ал Кпоне, Джорд Кели и Роберт Строут.

Превръщайки "Алкатрас" в хотел, властите в Сан Франциско се надяват да успеят да привлекат повече туристи в града.
Въпреки че атракциите, които градът може да ви предложи, са много, то безспорно номер едно сред тях е намиращият се в залива на града остров с легендарния затвор.
Годишно затворът привлича повече от 1.4 млн. туристи. На острова са снимани няколко филма, най-известен от които е "Скалата" с участието на Шон Конъри.

Планът предвижда самият хотел да бъда разположен в централната част на затвора- в сграда, в която преди е живяла охраната и надзирателите.

Самият затвор спира да съществува през далечната 1936 г., като веднага след това е превърнат в музей. Регистрирани бягства от затвора официално няма, като причините са изключително строгата охрана и студените води на океана.

Снимка:telegraph.co.uk