Пет града в страната с над 100% нарастване на имотните сделки

3874
Пет града в страната с над 100% нарастване на имотните сделки

© Pixabay

Вчера ви информирахме за случилото се на имотните пазари в четирите големи града на страната през второто тримесечие на 2021 г.

Днес ще се спрем и на по-малките градове, като сравнението спрямо година по-рано е на база поне 100 осъществени покупко-продажби и в двете тримесечия.

Справка на Profit.bg показа, че сделките с имоти през периода 1 април – 30 юни нарастват с 61.7% спрямо година по-рано. Голямото нарастване е факт тъй като сравнението е с първите месеци на пандемията у нас.


Към кои градове обаче през последните три месеца имаше значително по-висок интерес за покупка на имот? Наши изчисления сочат, че най-сериозно нарастване има в Несебър, където сделките с имоти скачат с 233% спрямо 12 месеца по-рано.

Имотните рекорди, които бяха счупени през второто тримесечиеКупуваме все повече имоти в големите градове

Ръст от 155% отчитаме в Костинброд, а в Царево и Поморие повишението е от 149 и 148%. В топ 5 попада още Разлог, където са осъществени с 125% повече имотни трансакции.

Спрямо година по-рано, общо в 66 български града наблюдаваме повече от 50% ръст на имотните сделки. В челната десетка са още Панагюрище, Елин Пелин, Самоков, Радомир и Смолян, а след тях се нареждат Каварна, Мездра и Шумен, като увеличението при всички е от над 80 на сто.

В топ 20 на градовете с най-голям ръст на покупко-продажбите за второто тримесечие на 2021 г. се нареждат още Бургас, Тутракан, Хасково, Пещера, Елена, Пазарджик и Елхово.

Над малък ръст има в Козлодуй и Бяла Слатина – едва 8 и 5 на сто, докато единствено в Дулово сделките с имоти намаляват спрямо година по-рано (-5.84%).

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg