Подготвят нови правила за етажната собственост

1449
Подготвят нови правила за етажната собственост

© Pixabay

Нови правила за управление на етажната собственост подготвя Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

До 15 април на електронна поща zues2019@mrrb.government.bg могат да се изпращат предложения, експертни мнения и коментари за промени в Закона за управление на етажната собственост.

Ще бъдат преразгледани правилата за формиране на дължимите суми за поддържане на общите части, съобщава Дарик радио.

Промените ще имат за цел и да прецизират правата на общото събрание и задълженията на собствениците.

Предвиждат  се повече права и задължения на местните власти в контрола по прилагането на закона.

Има идея и да се разграничи регулирането на етажната собственост от различен характер – сгради със смесено предназначение, комплекси от затворен тип, ваканционни комплекси.

На сайта на регионалното министерство в секция „Жилищна политика“, подсекция  „Етажна собственост“ са публикувани получените вече предложения от Национално сдружение „Недвижими имоти“, Българската фасилити мениджмънт асоциация и Фондация „Асансьорна безопасност“.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

francoise morandeau
# 0
13:03 | 12 March 2019
Осигурен кредит за всички до 500 000 евро Предлагам заеми при много прости условия на всяко лице или бизнес, който се нуждае от пари, които ще могат да изплащат месечните плащания при фиксирана годишна лихва от 3%. Аз съм на разположение да задоволя моите клиенти в рамките на максимум 48 часа за всяко искане за кредит. Ако се интересувате, моля свържете се с мен, за да знам условията и необходимата информация, директно на mail: francoisemorandeau@hotmail.com
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...