Албена ще отделя ММЦ Приморско в отделно дружество

1718
Албена ще отделя ММЦ Приморско в отделно дружество

Съветът на директорите на Албена реши да започне подготвителна процедура по преобразуване на публичната компания чрез отделяне на самостоятелно еднолично търговско дружество с акционерно участие, което да поеме всички активи и пасиви на Албена АД - клон ММЦ Приморско, информираха от курортното дружество.

Оттам допълват също така, че отлагат срока за разкриване на вътрешната информация до вземане на решение от Общото събрание на акционерите на Албена и издаване на необходимото разрешение от Комисията за финансов надзор.

„Причините, които налагат отлагането, са сравнително началната фаза на подготовката за преобразуването, необходимостта от време за организирането на необходимата информация, проекто-документи и процедури, като окончателното решение в известна степен зависи от обработката на данните, поради което не бихме искали да създаваме очаквания на пазара", се казва в корпоративното съобщение.

Повече яснота около процедурата може да има в края на септември.

Финансовият резултат на Албена АД за второто тримесечие на 2011 г. е загуба в размер на 15.3 млн. лева. За същия период на предходната година е реализирана загуба в размер на 10.8 млн. лева.

Причините за отчетената по-голяма загуба към юни 2011 г. спрямо 2010 г. са реализираните по-малко приходи, реализирани повече разходи за КМА, ремонти, персонал и отчетна стойност на стоките.

Акциите на Албена поевтиняха на борсата в понеделник с 1%, до 59.301 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg