Как трябва да изглежда Слънчев бряг след 10 г.?

2643
Как трябва да изглежда Слънчев бряг след 10 г.?

Как би трябвало да изглежда Слънчев бряг след 10 г.? Отговор на въпроса дадоха участниците във втория панел от днешната програма на конференцията за недвижими имоти Balrec, осъществява с медийната подкрепа на Profit.bg.

Според Юлиан Георгиев, управляващ партньор на SimpliBulgaria, курортът трябва да се развие като самостоятелна бизнес единица - ексклузивни хотели на 1-ва линия, бизнес центрове на 2 и 3 линия, Св. Влас да е мястото за живеене, а Летище Бургас да бъде разширено поне два пъти, за да може да поема пътникопотока.

Основните проблеми върху, които трябва да се работи в Слънчев бряг са озеленяването и пешеходните зони, заяви Любомир Панковски - изпълнителен директор и председател на СД, Алма ТурБГ.

Мнението на Даниела Стефанова, управител на PLH Invest, пък е коренно различно. Според нея „държавата трябва да изкупи непродаваемите комплекси и да ги събори. На тяхно място да се изградят увеселителни паркове, детски площадки и др.

От своя страна Илия Комитов, директор Маркетинг,Fairplay Properties АДСИЦ заяви, че Слънчев бряг може да се превърне в софийския студентски град, ако там се построят няколко университета. „По този начин курортът ще стане използваем през цялата година, а не както е сега - само 3-4 месеца.

„В момента има увеличено търсене в курорта от няколко държави, каза Панковски. На първо място това е Холандия, от където младежите желаят да идват на почивка, но без никакви екстри. На второ място това е Швеция, със заявки най-вече от семейства и трето Русия, от където обаче хората наемат жилищата за най-дълъг период от 1-2 месеца.

Към момента руснаците са тези, които поддържат пазара на ваканционни имоти, заявиха участниците в панела, преди това бяха британците „Но кой ще дойде след руснаците?" запита Юлиан Георгиев.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg