Нова пазарна площадка във Варна

1302
Нова пазарна площадка във Варна

Нова пазарна площадка ще бъде изградена за варненските търговци в района на Автогарата. В момента се разработва проектът, в който по думите на прокуриста Владимир Михалчев досега са вложени над 400 000 лева от фирмата изпълнител “Пазари” ЕАД.

Той разкри, че за коректните и лоялни търговци, които нямат висящи задължения и не са преотдавали обектите си, ще има преференциални цени, които ще бъдат около 2 пъти по-ниски от редовните.

Поощрените наематели, които се очаква да бъдат около 40, ще бъдат уведомени с писмо и ако проявят интерес ще се обръщат към фирмата. Те ще заплащат приблизително 12 лева без ДДС.

“На входа на автогарата ще има много красива арка с логото на “Пазари”. Аз мисля, че има сериозна перспектива в тази площадка, но въпреки това продължаваме да търсим и други, подходящи за тази дейност терени”, каза Михалчев.

Той допълни, че има алтернативна площадка и на ул.”Баба Тонка”. Тя вероятно ще бъде използвана, тъй като след отварянето и разширяването на ул.“Дрин”, някои бараки ще бъдат съборени.

Според него Общинският съвет дава своето пълно съгласие за намиране и оползотворяване на терен, който да бъде използван от наемателите, останали без обекти. Той уточни, че местата, на които ще работят търговците ще бъдат красиви и естетични, а не обикновени маси, както е било до сега.

Източник:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg