Проверяват договори и концесии за плажове

1402
Проверяват договори и концесии за плажове

Върховната административна прокуратура предприе проверка за законност във връзка със зачестилите сигнали и публикации за случаи на нарушения на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Закона за концесиите, Закона за устройство на територията, Закона за държавната собственост, Закона за туризма, Закона за защита на потребителите, Наредбата за категоризиране на плажовете при изпълнение задълженията на концесионерите и наемателите на морски плажове. Това съобщиха от Прокуратурата.

Предмет на проверката са проведените процедури, сключените концесионни договори, изпълнението на задълженията на концесионерите, както и формите и резултатите на упражнявания досега контрол по спазване на нормите регулиращи концесионирането на морските плажове.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ са изискани за проверка преписките относно концесионните договори за морски плаж "Ахтопол - север", морски плаж "Лозенец", морски плаж "Св. Св. Константин и Елена".

Наред с това в ход са проверки, разпоредени от Върховната административна прокуратура, доколко концесионерите и наемателите на морските плажове изпълняват задължителните дейности по ЗУЧК и ангажиментите си по сключените договори.

До 15.09.2009 г. контролните органи на МРРБ следва да приключат проверките и да ни предоставят обобщени резултати за констатираните нарушения и предприетите по административен ред действия и мерки в защита на държавния и обществен интерес.

В същия срок ще бъдат обобщени и окончателните резултати от извършените проверки, които бяха възложени на окръжните прокуратури Добрич, Варна и Бургас, както и на Комисията за защита на потребителите и на регионалните дирекции за национален строителен контрол по спазването на нормативните изисквания при управление и стопанисване на морските плажове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Мики
# 0
15:09 | 4 September 2009
По-добре проверете и строежите и разрешителните за строеж. Лично аз мога да ви кажа доста нередности - като хотела на бившия к-г Веселие, хотела на Арапя и многоооо други. Този сайт беше побликувал юни месец за разрешителено за строеж и на к-г Корал. Спрете унищожението на природата.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg