Румънските туристи в Несебър се увеличават с 42%

707
Румънските туристи в Несебър се увеличават с 42%

Румънските туристи в Несебър са се увеличили с 42.6% през последният сезон в Несебър. Това заяви зам.-кметът на града Лазар Япаджиев, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ръководството на общината определя туристическият сезон през тази година като успешен. Значително повишаване на приходите са отчели звената „Туризъм” и „Търговия”, като отдел „Туризъм” бележи повишаване на приходите с 30%, а отдел „Търговия” – с 25%. През тази година в града са увеличени местата за паркиране на автомобили, а през следващата се очаква въвеждането на електронна система, която да информира за свободните места в паркингите, като с това се цели намаляване на движението на автомобили в Стария град.

В общината са събрани около 560 хил. лв. от такси за алкохол и тютюн, които са с 200 хил. повече спрямо миналата година. Предвидените 150 хил. лв. приходи от паркингите са нараснали на 200 хил.лв. Издадени са 280 акта за нарушаване на обществения ред и 70 акта за просия.

Значителни резултати отчита и дейността на РПУ – Несебър, чийто екип, съставен от местни и командировани полицаи си сътрудничи с община Несебър и Акционерното дружество „Слънчев бряг” за борба с джебчийството, проституцията, разпространението на наркотици и други престъпления. Началникът на сектор „Сигурност”, гл. инспектор Николай Караиванов, представи данни за изминалия сезон, които отчитат понижаване на престъпността с 28% и повишаване разкриваемостта на престъпленията с 12%.

Кметът на община Несебър Николай Димитров представи накратко някои от идеите на Общинска администрация за предстоящата година и следващия туристически сезон. Една от тях е започналата вече инициатива за нова визия на уличната търговия, като временните търговски обекти бъдат пренасочвани по крайбрежните райони с цел разтоварване на улиците в Стария град.

 Пример за това е създадената наскоро „Улица на занаятите”, чието местоположение е в периферията на полуострова извън натоварените пешеходни зони. В Несебър на площ от 20 хил. кв.м. ще бъде построен спортен комплекс, в който да бъдат организирани мероприятия не само през активния сезон, но и през цялата година.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg