Русе и Гюргево с три нови проекта

943
Русе и Гюргево с три нови проекта

По европейската трансгранична програма за сътрудничество "Румъния-България-ФАР-ТГС" са одобрени три съвместни проекта за районите на Русе и Гюргево с обща стойност повече от 151 000 евро, съобщиха от асоциацията "Еврорегион Данубиус"

Първият проект е "Трансграничният туризъм - бъдещето за местното развитие", който трябва да повиши капацитета за сътрудничество между Гюргевски окръг и Русенска област чрез система от проектни идеи за туризъм. Системата е продължение на приключилия преди година проект "Създаване и промоция на трансграничен културен маршрут "От Средновековния манастирски комплекс при с. Иваново и скалния манастир "Св. Димитър Басарбовски" през православните храмове на Русе и Гюргево до манастира в с. Комана", финансиран по програма ФАР-ТГС (България-Румъния).

Вторият проект е "Развитието на бизнеса - основата за регионално развитие" с бенефициент - Окръжния съвет в Гюргево, и в партньорство с центровете за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе и в Гюргево.


Третият проект е "Проучване на природните феномени, пораждащи бедствени ситуации, в окръг Гюргево: нагласа на общественото съзнание и алтернативни решения за предотвратяването им, особено наводненията в граничния регион Гюргево - Русе".

Източник: БТА

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg