С 16% са се повишили приходите от международен туризъм в България

732
С 16% са се повишили приходите от международен туризъм в България

С 16.04 процента са се повишили приходите от международен туризъм в България за първите седем месеца на годината спрямо същия период на миналата година, съобщиха от Държавната агенция по туризъм.

Приходите от международен туризъм според предварителните данни на агенцията са 1.347 млрд. евро. С 6.88 процента повече чуждестранни туристи са посетили България от януари до август тази година, като увеличението на посещенията на страната от граждани на Европейския съюз е с 30.64 процента.

България е посетена от общо 3 972 020 чуждестранни граждани (без транзитно преминалите) от януари до август.

Разходите на българските граждани за пътувания в чужбина за периода януари-август са 727 млн. евро, което е повишаване с 15.36 процента спрямо същия период на 2006 година.
България е посетена от 2 930 927 граждани на Европейския съюз, а относителният дял на туристите от ЕС от общия обем остава и този месец 73 процента, което потвърждава тенденцията от предишните години, че ЕС е основният генериращ туристически пазар за България.

От Държавата агенция по туризъм поясняват, че поради преустановяване на задължителната регистрация от "Гранична полиция" на преминаванията на граждани от Европейския съюз в автоматизирания информационен фонд от 17 януари 2007 г., данните за пътуванията на гражданите от ЕС от януари 2007 г. са по оценка на НСИ.

През периода януари-август 2007 г. българските граждани са реализирали общо 2 868 317 пътувания в чужбина. Посещенията на страни от Европейския съюз през осемте месеца на 2007 г. са нараснали с 11.22 процента спрямо същия период на миналата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg