Великобритания се превръща в нация на домашни хотелиери

1251
Великобритания се превръща в нация на домашни хотелиери

Великобритания се превръща в страна на „домашни хотелиери" като 4.9 млн. души са били домакини на гости, които са оставали средно по осем седмици през миналата година, показва проучване на Churchill Home Insurance.

Хиляди студенти, които не успяват да намерят работа след дипломирането си, се връщат обратно в домовете на родителите си, очаквайки да получат безплатен пълен пансион. Близо 500 000 души са се върнали вкъщи, за да живеят с родителите си през последната година, като по-голяма част от тях са студенти, напускащи университета или по-възрастни деца, които се прибират вкъщи, за да пестят за първоначална вноска за собствено жилище.

Изглежда обаче, че гостите се отнасят към тези домове като към хотели, трупайки огромни сметки за поражения, тъй като не уважават собствеността. "Домашните хотелиери" се сблъскват със сметки за над 66 млн. паунда, след пораженията, които гостите оставят след себе си, в това число счупени мебели, ценни вещи и антики.

Това че гостите не се отнасят с уважение към местата, където живеят, оказва негативно влияние и върху взаимоотношенията. Един на всеки петима души (22%), който е допуснал гост в дома си, в крайна сметка се е карал с партньора си, а 10% са изпадали в спорове с роднини. Близо едни на 20 души се е сбивал или е влизал в някакъв вид физическа саморазправа с гост в своя дом. Други 15% са си разменяли обиди с гости на домашния хотел.

На фона на нарастващи цени на имотите и на наемите един през последните две години на всеки трима лондончани (37%) е приемал гост в дома си без той да плаща наем.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg