ЕЛАРГ продава 180 хил. дка земи за 90 млн. лв. (  4EC  )

2077
ЕЛАРГ продава 180 хил. дка земи за 90 млн. лв.

„ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя“ АДСИЦ свиква извънредно общо събрание на акционерите, което ще гласува за продажбата на близо 180 хил. дка земи на фонда.

Купувач по сделката е ''Ромфарм Компани'' ООД, което е готово да плати 89.9 млн. лв. за 179 855.27 дка земеделски земи, или по 500 лв. на дка.

''Ромфарм Компани'' ще заплати задатък на ЕЛАРГ в размер на 5 млн. лв., който ще бъде приспаднат при закупуването на предпоследните 10 000 дка.

Дължимата рента за стопанската 2011/2012 година ще бъде събрана от фонда.

ОСА също ще гласува обслужващото дружество на фонда ''Агроменидж'' АД да придобие дъщерното ''Еларг Уинд'', заедно с произтичащите от продадените дялове вземания за допълнителни парични вноски с номинална стойност близо 8 млн. лв. за цена от 10 млн. лв.

Друга интересна точка в дневния ред е за намаляването на неустойката, която фондът дължи на ''Агроменидж'' от 13 на 2 млн. лв.

Също така, на свое заседание вчера, КФН отне издадения лиценз на „ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя” АДСИЦ като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти.

Надзорът прекрати и дейността на дружеството във връзка с постъпило заявление от „ЕЛАРГ фонд за земеделска земя” АДСИЦ .

Нека припомним, че ЕЛАРГ е в процес на ликвидация, като от дружеството обявиха през май месец прогнозен паричен ликвидационен дял от над 2.40 лв./акция.

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София, 4EC – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Dillanger
# 0
23:10 | 3 October 2012
Good to find an expret who knows what he's talking about!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg