Пощенска банка подписа споразумение за сътрудничество с ДФ „Земеделие”

1017
Пощенска банка подписа споразумение за сътрудничество с ДФ „Земеделие”

Пощенска банка подписа Рамково споразумение за сътрудничество с Държавен фонд „Земеделие” за осъществяване на съвместна дейност във връзка с кредитирането на кандидати за подпомагане по схеми и мерки на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз (ЕС).

Споразумението предвижда двете страни да положат съвместни усилия за стимулиране развитието на селските райони в България чрез сътрудничество при изпълнението на дейностите за безвъзмездна финансова помощ за инвестиции в рамките на Програмата за развитие на селските райони.

Банката и фондът ще финансират допустимите кандидати – земеделски стопани, общини, кооперации и други организации - в селските райони у нас с цел изграждане на модерно и конкурентно земеделско производство. Страните се ангажират да провеждат информационни и промоционални мероприятия и да обменят информация с оглед законосъобразното и ефективно управление на проектите, финансирани в рамките на общата си дейност.

Пощенска банка предлага на кандидатите за безвъзмездна финансова помощ в рамките на програмата финансови продукти под формата на целеви инвестиционен кредит, които да послужат за финансиране изпълнението на проектите им. Финансовата институция ще издава на кандидатите и нужните им кредитни уверения или банкови референции.

Клиентите на Пощенска банка могат да разчитат на сериозните намерения на банката да участва активно във финансирането на инвестиционни проекти на предприятия и общини в България по програмите, финансирани от ЕС.

По-рано тази година Пощенска банка подписа рамково споразумение за сътрудничество с Министерството на икономиката и енергетиката във връзка с реализацията на инвестиционни проекти, одобрени по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”

Споразумението позволи на банката да издава необходимите за кандидатстване по програмата документи, изисквани от МИЕ, и да отпуска целеви инвестиционни кредити на одобрени проекти. Финансовата институция се включи и в първата, обявена от МИЕ, инвестиционна схема по оперативната програма, като издаде необходимите за кандидатстване кредитни уверения и референции на своите клиенти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg