Търговията с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ започва на 14 август

1034
Търговията с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ започва на 14 август

На 14 август ще започне търговията с правата от увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ (). Крайната дата за това ще е 27 този месец. Присвоеният борсов код на издадените парва е 6A6A. За това съобщават от Българска фондова борса.

Аукционът за неизползваните права е насрочен за 5 септември. Записването на новите акции ще става в периода 14 август – 23 септември.

ИП Карол АД ще обслужва увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ, а набирателната сметка е открита в ОББ.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 8 август (петък).

Нека да припомним, че от Адванс Терафонд АДСИЦ планират да увеличат капитала на фонда с 66.084 млн. лв. - от 44.056 млн. лв. на 110.14 млн. лв., чрез издаването на нови 66.084 млн. акции с емисионна стойност 1.90 лв.

За целта са издадени 44.056 млн. права, като съотношението им спрямо новите акции е в 1:1.5.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 25 млн. нови акции, се казва още в съобщението.

Набраните от тази емисия средства ще бъдат използвани за реализиране на инвестиционните цели на Адванс Терафонд АДСИЦ - закупуване и окрупняване на поземлени имоти, както и за погасяване на съществуващ банков заем в размер на 15 млн. евро и подобряване на ликвидността на дружеството.

„Според плановете ни до края на 2009 г. дружеството трябва да притежава 450 000 дка земеделски земи. Това е амбициозна програма, особено ако се вземе предвид окрупняването на парцелите и отдаването им под аренда. В същото време наблюдаваме трайни тенденции за поскъпване на земеделските земи с около 30% годишно. Смятаме, че този темп ще се запази и за в бъдеще”, каза преди време Радослав Манолов, изпълнителен директор на Адванс Терафонд АДСИЦ.

Към момента фондът притежава близо 238 000 дка земеделски земи и 130 дка градски земи, които са на стойност малко над 99 млн. лв., или 2.25 лв на акция, като в тази стойност не е включена преоценката на имоти за първото полугодие.

Днес акциите на компанията затвориха на последните 1.88 лв. (равни на средната цена за лот), или с 2.17% над цената на отваряне. Обемът по позицията бе от 15 хил. книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg