Брокери: Настроенията на БФБ остават позитивни

1019
Брокери: Настроенията на БФБ остават позитивни

Profit.bg продължава с инициативата си да Ви информира за очакванията на пазарните участници относно търговията на Българска фондова борса през следващите пет търговски сесии. Ето и техните мнения:

Развигор Христов, инвестиционен консултант, КД Секюритис

Въпреки лятото настроенията на пазара продължават да бъдат позитивни. Излизащите отчети за първото шестмесечие на дружествата ще бъде определящо за следващата седмица.

Очакванията са ми повечето компании да представят по-добри финансови резултати за първото полугодие, в сравнение със същия период миналата година.

Първичното публично предлагане на Специализирани бизнес системи, което започва от 11 юли също би могло да предизвика известен интерес от страна на инвеститорите.

Борислав Ников, Член на Съвета на директорите, Статус Инвест

Очаквам сравнително спокойна седмица, след като през втората половина на предходната се забеляза „умора” в пазара от бързото нарастване на цените през първите дни на месеца.

Сезонът на отпуските вече започна и това малко или много също оказва влияние на активността на инвеститорите. Вероятно това ще повлияе и на цените, като очаквам запазване на текущите нива при повечето от позициите.

Едно от основните събития през седмицата ще е започващото публично предлагане на акциите на Специализирани бизнес системи АД, но там очаквано кулминацията ще е в началото на по-следващата седмица, когато то приключва.

Христо Дженев, брокер, ИП Интеркапитал Маркетс АД

Седмицата едва ли ще бъде толкова нажежена, каквато беше миналата. Двата индекса вероятно ще останат на нива около тези, на които затвориха през миналата седмица.

Общите събрания, които ще се проведат през седмицата едва ли ще окажат сериозно влияние на пазара. IPO-то на Специализирани бизнес системи също едва ли ще бъде с особено значение за търговията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg