Брокери: Неизползваният ресурс от КТБ ще бъде инвестиран, възможни са рекорди

904
Брокери: Неизползваният ресурс от КТБ ще бъде инвестиран, възможни са рекорди

Първичното публично предлагане на Първа инвестиционна банка, както и редовните общи събрания на акционерите ще са водещите събития през настоящата седмица. Profit.bg отново се допита до трима от участниците на пазара за очакванията им през следващите търговски сесии. Ето и техните мнения:

Божидар Павлов, Бора ивест АД

„Предварително определеният, но не реализиран напълно първичен ресурс от IPO-то на Корпоративна Търговска Банка ще намери пристан в инвестирането на водещи дружества от двата основни индекса, което неминуемо ще доведе да тяхното повишение.

Многократното презаписване при последния аукцион ще накара много инвеститори да се замислят дали да участват в следващия - този на Първа Инвестиционна Банка или да позапълнят своите портфейли с предимно качествени акции."

Веселин Моров, Наба Инвест

„През последните седмици търговията на Българска Фондова Борса бе подвластна на желанието за натрупване от страна на голяма част от инвеститорите на свободни парични средства за участие в провеждащите се първични публични предлагания, което измести фокуса от публичните компании, някои от които представиха добри отчети и интересни корпоративни новини.

Очаквам активна търговия през настоящата седмица като следствие от голямото презаписване при IPO-то на Корпоративна търговска банка, като не изключвам постигането на нови рекордни стойности на родните индекси.”

Минчо Минчев, ТБ Инвестбанк АД

„През настоящата седмица ще бъде кулминацията на IPO-то на Първа Инвестиционна Банка, което с оглед големия интерес към Корпоративна Банка най-вероятно ще бъде доста успешно.

Останалите свободни средства у инвеститорите до голяма степен ще бъдат погълнати от най-голямата до настоящия момент емисия на Първа Инвестиционна Банка и не очаквам кой знае какво движение на пазара, тъй като през последния ден от изминалата седмица вече наблюдавахме ръст.”

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg