Брокери: Пазарът ще продължи възходящия си тренд

1011
Брокери: Пазарът ще продължи възходящия си тренд

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания пред profit.bg за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Борислав Попов, ИП Бета корп

Предполагам, че и през тази седмица ще сме свидетели на нови рекорди при някои акции. Пазарът ще продължи възходящия си тренд, но с по умерени темпове, което е и може би нормално, за да има успокояване на страстите. Още раздвижване може да има при Химимпорт и Арома, имайки предвид обявените увеличения на капиталите в петък. Активна търговия очаквам отново с акциите на двете новокачени банки, Каолин, Одесос и Синергон Холдинг. Интересна седмица ще се очертае може би и за акциите на Чугунолеене, които привлякоха солиден инвеститорски интерес през изминалия месец. Позитивна евентуално ще е и търговията с Неохим, който като че ли убягва напоследък от погледа на купувачите. Надявам се всичко това да доведе до по-активна лятна търговия на борсата.

Веселин Моров, ИП Наба Инвест

Активната търговия през изминалата седмица бе продиктувана от освобождаването на парични средства след старта на КТБ и ПИБ, което отведе индексите до рекордни нива. Очаквам през настоящата седмица да се запазят постигнатите нива, на които не биха повлияли вече изконсумираната от пазара новина за увеличение на капитала на Химимпорт и насрочените за тази седмица общи събрания.

Стефан Ангелов, ИП Варчев Финанс

През тази седмица очаквам сравнително добри обеми търгувани ценни книжа и повишаване на капитализацията на БФБ София, което ще се дължи на свободните ресурси на някои участници от продажбата на акции на Първа Инвестиционна Банка и Корпоративна Търговска Банка. Друга причина е оформеният бичи тренд и ентусиазмът, който цари на БФБ. Отражение в положителна насока ще дадат и новините за увеличаването на капитала на някои предприятия.

П.П. Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg