Брокери: Шестмесечните отчети на компаниите ще са в центъра на вниманието

790
Брокери: Шестмесечните отчети на компаниите ще са в центъра на вниманието

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания пред profit.bg за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Георги Бисерински, портфолио мениджър КД Секюритис

Като се има предвид, че все още не е приключил сезонът на отчетите, смятам, че в началото на седмицата водещи за пазара ще бъдат именно те, особено като се има предвид че все още част от най-ликвидните компаниите, които се следят от повече инвеститори не са представили резултатите си.

С настъпването на месец август очаквам, че ликвидността за пазара като цяло ще се понижи и не изключвам от това да пострадат котировките на някои от компаниите, така че в края на седмицата се очаква на борсата да преобладава летаргичното настроение.

Ясер Ел Амин, ИП Бенчмарк Финанс

Началото на седмицата ще бъде подвластно на резултатите от неконсолидираните отчети, които публичните компании ще публикуват. При някои дружества очакванията вече са калкулирани в цените на акциите, като дори и добри показатели може би няма да повлияят положително на стойността на книжата. През седмицата е възможно да се наблюдава и корекция на цените заради летния сезон, въпреки че през изминалата седмица трендът беше почти изцяло положителен.

Владислав Панев, Статус капитал АД

Явно ситуацията на международните пазари не влияе на българския, който продължава растежа си от последните 2 месеца. И тази седмица дружествата, които обявят добри финансови резултати ще зарадват своите акционери. В съзвучие с борсите в Европа ще се движат книжата на компаниите, които направиха наскоро ИПО-та с участието на западни инвеститори. Това са ПИБ, Корпоративна банка и Каолин.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg