Брокери: Умерени движения през седмицата, съчетани с преструктуриране на портфейли

981
Брокери: Умерени движения през седмицата, съчетани с преструктуриране на портфейли

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания пред Profit.bg за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Преслав Китипов, ТБ Българска Пощенска Банка

Стабилното движение на родните индикатори при изключително колебливи американски и европейски пазари, може само да радва инвестиралите в акции, търгувани на БФБ АД. Тълкуванията около новата данъчна политика на правителството и фундамента на дружествата може да внесат допълнителни емоции у търговците. През седмицата очаквам умерени движения, съчетани с преструктуриране на портфейли, както и стабилност на индексите, подкрепени от добрите отчети за полугодието.

Благовест Крачев, ИП Карол

Очаквам доста активна търговия и през тази седмица. Очакванията на много участници на пазара за сравнително скучна и безинтересна лятна търговия не се оправдаха и сме свидетели на доста интензивни търговски сесии. Индексите отбелязаха сравнително голямо покачване и очаквам и през тази седмица тенденцията да се запази. Вероятно вниманието на инвеститорите ще бъде насочено към акциите, които отбелязаха повишение през последните дни на предходната седмица - Доверие обединен холдинг, Еврохолд България и Индустриален холдинг България.

Веселин Моров, Наба Инвест

Очакванията ми за настоящата седмица са за ниски обеми на търговия и слаби колебания в индексите. Интерес предизвиква ОСА на Св. Св. Константин и Елена Холдинг, на което управителният орган ще бъде овластен да взема решение за увеличение на капитала на дружеството. Активност може да очакваме и при излизане на корпоративни новини относно конкретни параметри при предстоящи увеличения на капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg