Брокери: Във фокуса на седмицата – Девин, СБС и Оргахим

1597
Брокери: Във фокуса на седмицата – Девин, СБС и Оргахим

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания пред profit.bg за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Иван Овчаров, ИП Елана Трейдинг

Във фокуса на тази седмица ще бъде възобновяването на търговията с акциите на Оргахим АД в понеделник. Търговията с акции беше спряна за повече от месец – на 13 юни, което може да доведе до негативно влияние върху началото на търговията, въпреки добрия отчет на компанията за първите три месеца на годината.

Друго събитие, което ще привлече вниманието на инвеститорите в средата на седмицата е стартът на публичното предлагане на акциите на Девин АД. Най-голямата бутилираща компания в България ще предложи 3 млн. нови и до 450 хил. стари акции, като цената и алокацията ще бъдат определени по метода бук-билдинг. IPO-то на Девин АД е първото за българския капиталов пазар, което се осъществява от чуждестранен мажоритарен собственик.

Бранислав Ганозов, ИП Фаворит АД

През започващата седмица вниманието на инвеститорите ще бъде насочено към предстоящите първични публични предлагания на акции на Специализирани Бизнес Системи АД и Девин АД. Въпреки летния отпускарски сезон очаквам активността и оборотите на фондовата борса да са високи. С внимание ще се следи и оповестяването на шестмесечните финансови отчети на публичните дружества.

Минчо Минчев, Инвестбанк

Основните акценти през настоящата седмица ще бъдат IPO-то на Девин и финансовите отчети за първото шестмесечие на годината. Девин ще предложи по метода бук-билдинг 3 млн. нови акции и до 450 хил като максималната цена за акция е 7 лв. Публикуваните отчети от няколко дружества за първата половина на годината бяха приятна изненадаха, като отразиха съществено подобрение на финансовите показатели.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg