Четири сутрешни навика, които изглеждат здравословни, но ви стресират

5513
Четири сутрешни навика, които изглеждат здравословни, но ви стресират

Често препоръчваните сутрешни практики - като упражнения или водене на дневник, могат да бъдат полезни и здравословни.

Но следването на твърде строги ритуали в наши дни може да бъде токсично и дори да има негативни последици.

Може да е трудно да определите кои сутрешни практики, всъщност, ви причиняват стрес. Експертите дават няколко примера за това как често срещаните такива могат да ви причиняват безпокойство - и какво можете да направите по въпроса.

Бавна закуска


Тази препоръка, макар и да цели да ви направи по-спокойни и концентрирани, може да не е добро решение, ако не се вписва в настоящите ви житейски обстоятелства. Ако имате деца и като родител трябва да дадете приоритет на това те да се облекат, да се нахранят и да са готови за училище сутрин, надали ще имате време за разточителна закуска.

Отлагане на ставането

Понякога начинът, по който удължаваме времето за сън, не е идеален. Отлагането на ставането може да доведе до стрес, защото на подсъзнателна основа напомня за всички онези неща, които трябва да правим през деня.

Да не говорим за факта, че така или иначе не получавате качествен сън през това време. Отлагането, всъщност, ви прави по-уморени, когато най-накрая станете от леглото. По-добре да настроите алармата за половин час по-късно и да се насладите на непрекъснат, по-дълбок сън. Също така ще се отървете от мисълта, че отлагате ставането.

Писане на списък със задачи

Много експерти ще ви кажат, че списък със задачи сутрин е добър начин да започнете деня си и има логика в това. Но ако си кажете, че трябва да свършите определен брой задачи за деня, а не успеете, това ще ви накара да си мислите, че се проваляте и да доведе до допълнителен стрес.

Закуска със семейството

Въпреки че ползите от споделянето на ястия с любимите хора не могат да бъдат надценени, принуждаването това да се случва първо всяка сутрин може да не е добро за всички. Ако сутрините във вашето домакинство са заети и хората все още не са готови за социално взаимодействие, може да се окаже, че вместо да сте заредени с енергия, реално сте по-изтощени и стресирани. 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg