Доходност и защита на инвестираната главница? Да, възможно е

5407
Доходност и защита на инвестираната главница? Да, възможно е

© Pixabay.com

Световните финансови пазари са „мястото“, в което е съсредоточена огромна част от парите на човечеството. Инвестициите на глобалните капиталови пазари са най-широко разпространеният начин за спестяване в развитите държави, а на борсите в Лондон, Ню Йорк, Токио, Хонконг или Франкфурт ежедневно се търгуват огромни обеми акции, облигации и други финансови инструменти, необозрими по разнообразие и размер.

Голяма част от спестяванията на българите обаче стоят далеч от тези глобални тенденции, традиционно трупани в имоти и депозити.

Ако инвестиции в най-значимите икономики в света звучат привлекателно за вас, но се страхувате от волатилността на пазарите и не сте склонни да поемате големи рискове, Експат Асет Мениджмънт има решение. Управляващото дружество наскоро представи своите 5 нови стратегии от семейството „Експат защитена главница“.

Това са нискорискови спестовни стратегии с 5-годишен инвестиционен хоризонт и инвестиционен фокус върху едни от най-значимите икономики в света – САЩ, Германия, Великобритания, Япония и Китай.

Структурата на този тип инвестиционна сметка дава висока степен на защита на инвестираната главница, възможност за по-добра доходност, в сравнение с традиционните спестовни продукти в същата валута, нисък кредитен и пазарен риск на инвестицията при незабавна ликвидност и защита от местни рискове.

Спестовна стратегия Очаквана годишна доходност* Инвестиционен фокус
Експат САЩ Защитена главница в долари 4.80% Държавни ценни книжа с най-нисък възможен риск
Ликвидни инструменти, свързани с пазара на акции в най-голямата икономика в света
Експат Германия Защитена главница в евро 2.00% Корпоративни облигации с много висок кредитен рейтинг
Ликвидни инструенти, свързани с пазара на акции в най-голямата икономика от Еврозоната
Експат Великобритания Защитена главница в паунди 2.10% Държавни ценни книжа с най-нисък възможен риск
Ликвидни инструменти, свързани с пазара на акции във Великобритания
Експат Япония Защитена главница в долари 4.00% Държавни ценни книжа с най-нисък възможен риск
Ликвидни инструменти, свързани с пазара на акции в Япония
Експат Китай Защитена главница в долари 5.40% Държавни ценни книжа с най-нисък възможен риск
Ликвидни инструменти, свързани с пазара на акции в една от най-бързо развиващите се икономики в света


* Очакваната годишна доходност е изчислена на база исторически данни при начална инвестиция от 10 000 валутни единици и времеви хоризонт от 5 г. Миналите резултати не са гаранция за бъдещите резултати. Източник: Експат Асет Мениджмънт

Кои са Експат Асет Мениджмънт?

Експат Асет Мениджмънт е най-голямата независима компания в България за управление на индивидуални инвестиционни сметки. Компанията управлява стотици индивидуални инвестиционни сметки, три договорни фонда с фокус върху глобалните пазари и семейство от 11 борсово търгувани фонда, следващи движението на основни индекси на акции от региона на ЦИЕ.

Експат Асет Мениджмънт е единствената компания от Централна и Източна Европа, която някога е създала ETF-и и е една от 29-те компании от цял свят, които имат борсово търгувани фондове на Frankfurt Stock Exchange.

* Този материал има само информационна цел. Никоя част от него не може да бъде тълкувана като оферта или покана за сделка за продажба или покупка на финансови инструменти и/или професионален съвет, свързан с инвестиционно решение.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg