Победи финансовата криза

1682
Победи финансовата криза

Движещият се с бясна скорост автомобил на финансираната чрез заеми консумация ще се блъсне в тухлената стена на изгладнялото за кредити производство. Тази катастрофа ще бъде предизвестена от нови най-ниски стойности на пазара на акциите.

В противовес на традиционните макроикономически модели Робърт Пректър развива идеята, че хората не са машини, а емоционални същества. Те стават потиснати, страхливи, внимателни и сърдити по време на депресии. Промяната в душевната нагласа на хората от експанзия към съхраняване е ключът към разбиране на въпроса защо банковите и правителствените машинации не могат да предотвратят кризата.

А депресиите не са само академично понятие. По време на Голямата депресия от 1929–1933 г. много хора изгубиха своите инвестиции, домове, бизнес, пенсионни планове и спестявания в банките – накратко своето състояние.

Ефектът от следващата депресия ще бъде същият. За да предотвратите подобни преживявания, вие трябва да предугадите депресията и да знаете как се развива тя. Защото, независимо от това дали сте подготвен или не, вие ще трябва да живеете в това икономическо бъдеще.

“Победи финансовата криза “ дава на дисциплинирания инвеститор карта, компас и наръчник за оцеляване. Не излизайте навън без тях.

Дефлацията и депресията са изключително редки явления. Предсказването на такива извънредни събития е сложна и предизвикателна задача. Всеки, който се е опитал да го направи през последните петдесет години, се е провалил.

В днешната социална психология самото споменаване на идеите за дефлация и депресия се счита за ерес или лудост. Преди да предприемете мерки да се защитите от дефлационна катастрофа и депресия, вие трябва да разбeрeте какво представляват те.

След като усвоите тези идеи, вие ще бъдете заредени с увереността да осигурите своето оцеляване и успех.

Всяка една от очарователно написаните глави на теми като Федерален резерв, задлъжняване и неизбежността на дефлацията струва десет пъти повече от стойността на книгата. Това е един изключителен труд, който ще ви накара да се замислите сериозно, дори може да ви порази с тезите и заключенията си.

Ако имате собственост, работа, пари в банка, дълг, семейство, кариера, застрахователна полица, годишна рента и ако смятате, че е важно да предпазите себе си и тези, които обичате, вие трябва да прочетете това послание преди да се сблъскате с това, което предстои през следващите месеци и години.

С какво книгата може да бъде полезна по отношение на българската действителност? Най-вече с това, че Пректър обяснява характера на криза, която предстои да се развие като дефлационна депресия. Този тип икономическа контракция има свойствата да бъде глобална.

Автор: Робърт Пректър

Издателство: Сиела
Стр. 296
Цена: 14.00 лв.
Мека корица

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg