8 основни причини, поради които се проваляте в работата

3999
8 основни причини, поради които се проваляте в работата

Традиционната схващане е, че хората се провалят (в работата и в живота), защото нямат необходимите умения, които да им помогнат да успеят. Това обаче обикновено не е причината. Според Джефри Джеймс, автор в сайта на CBS BNET, провалът в работата е почти винаги в резултат на една или повече от следните 8 причини:

1: Базирате самооценката си на това какво другите мислят за вас.

Ако определяте чувството си за самооценка въз основа на това как предполагате, че вашият шеф, колеги и клиенти гледат на вас, ще бъдете дълбоко наранени от всичко, в което има известна доза критика. В резултат на това, работата ви става подвластна на емоциите заради редуването на похвали и критики.

2: Предполагате, че вашето минало определя бъдещето ви.

Някои хора намират провала за толкова неприятен, че се опитват да го избегнат на всяка цена. В резултат на това, те избягват ситуации, в които има риск от провал. Тъй като всяко смислено усилие носи риск, такива хора рядко, ако въобще някога, постигат нещо значително. Така че се провалят по дефолт.

3. Вярвате в късмета, съдбата или намесата свише.

Някои хора вярват, че тяхното място в живота и потенциалът им като човешко същество се определя от свръхестествени събития, които са извън техния контрол. Подобни схващания обаче постоянно ви карат да се концентрирате върху нещата, които не можете да промените, ("съдбата"), вместо върху нещата, които можете (вашият набор от умения)

4: Липсва ви оптимистичната настройка, която ражда успеха. Успеха в работата изисква три основни атрибута на характера: 1) Съпричастие, за да можете да разбирате хората и тяхната мотивация. 2) Увереност, зада можете да убеждавате и вдъхновявате тези около вас и 3) Издръжливост, за да може временните спънки да се превръщат в мотиватори, които постоянно да ви движат напред.

5: Наистина бихте предпочели да правите нещо друго.

Неспособните хора в света на бизнеса чести си мечтаят да имаха смелостта да се занимават с нещо напълно различно. Ако перфектната работа за вас няма нищо общо с това, с което в момента си изкарвате парите, вие неизбежно ще саботирате успеха си, ще вършите половинчата работа и в крайна сметка ще се чудите защо сте изгубили толкова време.

6: Не се учите от грешките си. Повечето хора или приемат минали провали прекалено сериозно (и се отказват) или просто продължават да се борят, преструвайки се, че не са се проваляли. Докато и освен ако не разберете как и къде сте се провалили, е невъзможно да поправите систематичните проблеми във вашия подход.

7: Не сте склонни да предприемете нов подход. Много хора са странно неподатливи на заучаването на нови идеи, особено ако вече са постигнали определено ниво на успех. Ако сте "достигнали върха" при настоящото ви ниво на представяне, най-вероятно не сте Поели отговорност да научите уменията и концепцията, които ще ви изведат до по-високо ниво.

8: Можете, но няма да направите каквото е необходимо.

Вярно е, че много малко провали са в резултат на това, че човек не е способен да се справи с работата и в повечето случаи хората знаят какво трябва да се направи (да се научат нови умения, да се намери нов шеф и т.н.), но просто не желаят да свършат допълнителната работа, необходима, за да пуснат плана в действие.

Четете Profit.bg и във Facebook

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg