Как да направим добро впечатление в първия работен ден?

1911
Как да направим добро впечатление в първия работен ден?

Започването на нова работа е както вълнуващо, така и изнервящо. От една страна бъдещето е изпълнено с нови възможности, а от друга се намирате на напълно непозната територия.

Затова е важно да успеете да контролирате правилно емоциите си и да се фокусирате върху това как да направите добро впечатление. Това първо впечатление може да се окаже решаващо за бъдещата ви кариера в съответната компания.

Ето няколко съвета:

Елате по-рано

Отиването в офиса с около 30 мин. преди началото на работния ден ще ви даде достатъчно време да се ориентирате кое къде се намира, колко време ви е необходимо, за да стигнете до новото място и т.н. Новият ви работодател ще ви даде указания кога започва обучението ви и с какво точно ще се занимавате. В никакъв случай не закъснявайте!

Облечете се добре

Спомнете си какви изисквания за облеклото е имал вашият нов работодател по време на интервюто, а след това се облечете дори малко по-консервативно. Не отивайте с официален костюм, ако повечето хора във фирмата се обличат небрежно, но и обратният вариант няма да ви е от полза.

Внимавайте с държанието си

Бъдете вежливи с всички, с които се срещнете в новата си работа. Не очаквайте, че всички те ще се държат вежливо и приятелски с вас. Бъдете позитивно настроени. Пазете се от разговори на теми като религия, секс или политика с хора, които не познавате.

Не клатете лодката

Понякога новите служители се опитват да се правят на изключително компетентни още в самото начало и започват да дават съвети. Това обаче със сигурност не е най-добрият начин да направите добро впечатление. Не се опитвайте да правите промени в системата, от която все още дори не сте част. Дори да имате опит в дадената сфера, не забравяйте, че все още има много да учите.

Задавайте въпроси

Никой няма ви се сърди, ако питате за всичко свързано с новата ви работа в първия ден, а напротив. Постарайте се да запомните най-важните неща, установете точно кои са нещата, за които вие ще отговаряте.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg