Как да станете по-добър трейдър?

2938
Как да станете по-добър трейдър?

Началото на новата година е най-подходящото време, за да помислим над това как можем да станем по-добри в търгуването, коментира пазарният експерт Джеф Нийл от Option & Profit Strategies Radio Show. За да постигнем това са важни много фактори.

Един от най-важните е начинът, по който един трейдър посреща загубата. Трябва да сте способни да ограничите загубите си.

Най-честата грешка на много хора е, че не предприемат нищо, когато започнат да губят, а просто чакат, като че ли искат да докажат на пазара, че те са правите. Да можете да реагирате своевременно и да ограничите загубите е от изключителна важност.

Второто важно нещо е да имате план за действие в различните ситуации – когато пазарът се покачва, когато пада, или когато поддържа едно ниво. Знайте: пазарът прави това, което си поиска, ние не можем да контролираме тренда, но можем да контролираме собствените си реакции.

Затова трябва да имаме идея какво да правим в различните ситуации, какви оферти да подаваме, как трябва да приключваме деня и т. н.

Важно е и да не се обвързваме с дадени позиции. Ако постоянно мислим за това как сме постигнали някакъв успех и се опитваме да го повторим по точно определения начин, можем да пропуснем да се възползваме от други реални възможности.

Трейдърите трябва и да са наясно със своя стил на търгуване, например дали сте от този тип инвеститори, които просто следват тренда или обичате да намирате обратни моменти, дали искате да извлечете печалба веднага или предпочитате да забавите загубите си и обратното. За да можете да си съставите план, трябва да си отговорите на тези въпроси.

Също така, диверсифицирайте между различни позиции и различни пазари. Не бива да се обвързвате само с един тип пазар.

И не на последно място - трябва да сте добре запознат с пазара, на който търгувате, Например ако търгувате с опции, разучете добре волатилността на всеки един пазар, за да можете да сте сигурни дали дадена волатилност може да се определи като сравнително висока или сравнително ниска.

Придържайте се към всички тези принципи, когато търгувате и това ще ви донесе успех в кариерата на трейдър, убеден е Джеф Нийл.

Успешно търгуване!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg