Вълшебните думи, които продават

5053
Вълшебните думи, които продават

Рекламните трикове, които търговците ежедневно ни прилагат, днес се изучават дори в университетите в специалностите по маркетинг, бизнес и др. Търговията днес вече не е само купуване и продаване, а задълбочена психология.

Специалистите знаят точно какво да кажат, за да привлекат възможно най-много хора.

Вижте кои са десетте фрази, които продават най-много:

Ограничено количество!

Друг вариант е ограничено време - примерно само от ... до ...!!!

Логиката е проста - ако се внуши на хората, че нещо не е достъпно за всички и бързо ще свърши, те ще съкратят времето, в което се колебаят. Много онлайн търговци въведоха сайтове само за дневна продажба. Groupon, например, въведе Groupon Now, където офертите се задържат само няколко часа и естествено е голям хит.

Само с покана!

Google+ съществува само от 2 седмици, но вече има 20 милиона абонати. Разбира се, Google имаха страхотна реклама, но и това, че в началото сайтът е „само с покана" също има пръст в неговата популярност.

Когато една услуга се направи „само с покана" се внушава идеята за ексклузивност, за нещо специално и хората искат да бъдат допуснати до нея, дори и да не им трябва подобна услуга. Като известните нощни клубове, където трудно се влиза и всички напират да ги допуснат.

Безплатно!

Това са популярните „купи един, получи втори безплатно". Хората купуват, заради далаверата, дори и да нямата нужда от втория брой.

В България този тип оферти често са малко по-скъпернически, тоест не „купи един, получи втори безплатно", а купи (примерно 3) и получи четвъртия безплатно (а понякога дори и четвъртия не е безплатен, а „с отстъпка").

Нова и подобрена формула!

Всяка година пастите за зъби, шампоаните и прочие са с нова и подобрена формула.

Компаниите използват тази фраза и за най-малката разлика в продукта, а законите в САЩ им налагат времево ограничение от 6 месеца след въвеждането на „подобрението", защото те иначе биха я използвали до безкрай.

Ако не сте доволни - връщаме парите

Таза фраза дава увереност в качеството на продукта. Да, със сигурност ще има хора, които ще си поискат парите обратно, но компанията може да си го позволи, защото добрата реклама ще увеличи оборота на съответната стока.

Препоръчано от лекар

Много популярни са рекламите, в които актьор, облечен в лекарска престилка ви казва със сериозен глас „Здравейте, аз съм доктор...", следва дълго и авторитетно описание на това как този продукт е единственият, който върши работа и завършва с „Аз винаги препоръчвам... на моите пациенти". В кабинета до него се усмихва доволен и щастлив пациент, отървал се от мъките, които са го тормозели преди са започне да използва продукта.

Какво да кажем, друго си е да ви го препоръча лекар...

4 от 5 души...

Само лекар не винаги е достатъчен. Добре е да се цитират и множество проучвания на учени, които са установили, че 4 от всеки 5 души...

Официален представител на...

Официалният представител на някои чужда компания, на спортен отбор или голямо първенство. Компаниите търсят начин да се асоциират с, например, голям турнир по тенис, след което се представят като официалния им представител и печелят доверието на потребителите и реклама за себе си.

i + каквото и да е

Откакто се появи iPhone и iPad, всичко с i отпред много се продава.

Някой много сериозен технически термин

Например „Full-HD Frame Sequential Technology" Това е 3 D видео, но потребителите се впечатляват от сложния технически жаргон.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg