Защо банкрутират американците?

2125
Защо банкрутират американците?

Статистиката на банкрутите в САЩ е тревожна. Все повече семейства не успяват да покрият заемите си и са в безизходица.

Сайтът Investopedia направи проучване на най-честите причини, заради които американците фалират:

1. Медицински разходи

62% от всички фалити на частни лица са заради медицински разходи, сочи проучване на Университета в Харвард. Около 78% от тези, които са обявили фалит, поради тази причина са имали някаква форма на медицинско осигуряване, което разбива мита, че само хората, които не се осигуряват могат да се разорят заради болест.

В САЩ редки и сериозни болести или наранявания могат да струват стотици хиляди долари на пациентите, което лесно изтрива всичките им спестявания.

2. Загуба на работа

Мнозина бяха съкратени и не могат да си намерят работа. Тези, които не са получили солидни обезщетения и нямат спестявания, са изпаднали в затрудено положение.

Ето защо е важно човек да има поне малко отделени пари - нещо, на което младото поколение, живеещо на кредитни карти, не е свикнало. Последното изречение води веднага до причина номер 3:

3. Лоша употреба на кредитни карти

Не само в САЩ, но и у нас расте броят на хората, които използват повече от един вид заем - кредитна карта, лизинг на кола, лизинг за някой-друг електроуред - това са три, на пръв поглед нормални услуги, но от друга страна - това са си три заема. Не дай Боже да имате да изплащате и жилище.

4. Развод

Ще се изненадате колко много бракове се крепят на една странна причина - хората се боят от разходите около развода - адвокатски хонорари, разноски по дела, да не говорим за подялба на имущество.

В САЩ законите за издръжка са много стриктни и много хора се прибират вкъщи при половинката, просто защото не могат да си позволят лукса да не го правят.

5. Спешен случай

Загуба на имущество в случай на бедствие като земетресение, наводнение или друго, за което собствениците не са застраховани, може да доведе до фалит. Всеки мисли, че това не може да се случи на него, но в южните щати, ураганите и торнадотата са често явление.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg