Представянето на нещо, което готвите на непознати хора, може да бъде плашещо.

Особено ако сред тях е Гордън Рамзи.

Но точно това се случва със състезателите в американското издание на MasterChef, в което известният готвач е жури.

Но за участничката в сезон 10 Сара Фахърти работата под напрежение не е нищо ново. Тя е част от армията и според нея именно това й дава предимство и я прави успешна в шоуто.

Все пак Сара не може да остане безразлична, когато има за съдия толкова влиятелен и властен шеф, затова споделя за научените уроци от готварското шоу.

1. Работата под напрежение може да е за добро

Рамзи е толкова известен с храната си, колкото и с огнения си дух в кухнята. Сара казва, че крещенето със сигурност е истинско, но научава бързо, че напрежението те прави по-борбен и ти дава стимул за следващото ниво.

2. Доверете се на инстинктите си

Една от най-големите промени, която Сара вижда в себе си след шоуто, е нейната увереност. Един от уроците, които тя научава от Рамзи, е да се довери на инстинктите си в кухнята.

Тя се научава да определя температурата на едно месо само с докосване, да избира подправки по ароматите и да вярва в себе си.

3. Познавайте границите

По време на шоуто Сара е почти елиминирана, защото прави торта, която не е по силите й. Това я научава, че не трябва да си поставя свръхцели, без да е сигурна в себе си и че винаги правилно трябва да преценява конкуренцията.

4. Вярвайте в себе си

Сара споделя, че тя, а и много участници, се подценяват и поставят под въпрос всяко свое действие.

„Ако имате страст към нещо, значи заслужавате да сте там. Не позволявайте на неувереността да ви попречи да правите това, което обичате. Вместо да питате: "Защо аз?" кажете: „Защо не аз?“ Мисля, че това е най-голямото нещо, което научих. "

5. Разкажете история

В процеса на работата си Сара се научава да цени храната, да я прави част от хората, културата и историите, които я заобикалят. За нея философията е, че всяко нещо, което приготвя, трябва да има история и да носи определени емоции и чувства.