Приятелите ви не говорят за пари? Имате нужда от нови приятели

35525
Приятелите ви не говорят за пари? Имате нужда от нови приятели

© Instagram/grantcardone

На повечето от нас ние е казвано, че парите са в основата на всяко зло и че това е едно от нещата, за които не трябва да се говори.

В обществото изглежда, че е нормално да казваш на хората, че нямаш пари или че си от средната класа, но след като забогатееш, вече не можеш да говориш за пари.

Повечето хора сякаш чуват пирон, стържещ върху черна дъска, ако някой говори за своя Rolls-Royce, за частния си самолет или клуба, в който членува.


Защо? Аз искам да ви дам позволение да говорите за своите финансови успехи, казва в една от своите книги милионерът Грант Кардоун, цитиран от Business Insider.

Вместо да се обиждате от онези, които говорят за пари, вие трябва да избягвате тези, които не го правят. И да се отнасяте предпазливо с онези, които не могат да изкарват пари, които харчат всичките си пари или които не могат да си позволят да платят сметката.

Не можете да научите нищо от скъперниците и от мизерниците, които могат да стискат монетата в ръка, докато орелът на нея проплаче, казва Кардоун.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grant Cardone (@grantcardone) on

 
Не е вярно, че за да печелиш пари, са необходими пари. Истината е, че е необходима смелост, за да печелиш пари. Общо 80% от всички милионери в днешно време са първо поколение милионери.

Те не са наследили парите си, нито пък са започнали с пари. Трябва да имате куража да се свързвате с нови клиенти, да привличате повече внимание и да доминирате над клиентите си, така че те да не мислят за никой друг.

Печеленето на пари, запазването на парите и умножаването им след това изисква чудовищна отдаденост, посвещение и вманиаченост по това да разраствате бизнеса си. Ако работите за някой друг, трябва да поемате отговорност за разрастването на компанията, а не само да получавате заплата.

Това ще е от полза както за вас, така и за работодателя ви. Не бъдете просто зрители, когато става дума за печеленето на пари. Направете така че да сте на игрището и да се опитвате да отбележите.

На тази планета има умопомрачително много пари, но въпреки това повече хора нямат почти никакви. Повечето хора нямат пари, защото мислят, че има недостиг на пари, или пък смятат, че не ги заслужават, или пък че се печелят трудно, казва Кардоун.

Аз имам нагласата, че парите са навсякъде около нас. Всеки има пари и ако се отнасяте добре към него или нея и предоставяте това, което иска (и повече от това), те с радост ще ви дадат техните пари. Моят боен вик е "Кой държи моите пари?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grant Cardone (@grantcardone) on

 
Когато бях млад служител в сферата на продажбите и имах нужда от нови обувки или нов костюм, отивах на работа и си задавах въпроса: „Кой държи моите пари за моя нов костюм и моите нови обувки? Търсех клиент, който да купи моите продукти или услуги, за да се сдобия с пари за продуктите, от които пък аз имах нужда.

Искате приходи? Вместо да сте вманиачени по това, че никога нямате достатъчно пари, се концентрирайте върху това колко пари има около вас и върху това да излезете пред тези хора, които имат нужда от това, което предлагате.

Парите са навсякъде, а моята цел е да взема моите. Заради този начин на мислене и нагласа, парите идват при мен лесно, без усилия и в изобилие. Могат да похарча много от тях да дарявам и пак ще имам много, завършва Кардоун.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg