Шест начина да мислите като милионер

4495
Шест начина да мислите като милионер

© pixabay.com

Преди да натрупате състояние, трябва да поработите върху менталната си рамка. Това е един от уроците на Крис Хоган, пенсиониран експерт и автор на книгата Everyday Millionaires: How Ordinary People Built Extraordinary Wealth—and How You Can Too.

Хоган е проучил над 10 000 американски милионери и е открил как те са успели да спечелят богатството си.

Много хора смятат, че трябва да печелят милион на година, за да станат милионери. Вярно ли е? Не, казва Крис Хоган.

1/3 от хората, които е проучил, никога не са имали приход от 6 цифри за година. Те са били постоянни в целта си да натрупат 7-цифрено състояние.


Да изглеждаш, все едно притежаваш 1 милион, е различно от това да ги притежаваш
94% от милионерите, които Хоган е проучвал, живеят под или в рамките на чергата си. По този начин успяват да пестят, да инвестират и да растат. Правейки това, те ясно знаят какво е потреблението им.

Често, споделя експертът, не може да познаете един милионер по външния му вид.

Целете се в синхронизиране на харчовете си с вашите ценности
Да правиш бюджет не означава да отричаш себе си, да се ограничаваш … да се опиташ да минимизираш радостите и щастието възможно най-много. Да имаш мисленето на милионер означава да използваш разумно ресурсите си, никакви течове. За да постигнете това, направете следното:

Напишете на лист всичко, за което давате пари. Направете сметката за един месец. Ако я направите за седмица, уикенд или един ден – ще е доста по-ефективно. Закръгляйте. Не бъдете прекалено точни. Подчертайте нещата, за които давате пари, а не ви носят щастие.

Например скъпите напитки, които си поръчвате, докато сте с приятели. Уроците по пиано, които дъщеря ви мрази и за които се уговаряте с часове да посещава? Сега разбирате какво трябва да орежете.

Ценете повече преживяванията, а не вещите
Ако част от парите ви отиват за дрехи, електроника и други продукти, възможно е именно този навик да ви отдалечава от статуса милионер. Милионерите ценят преживяването, а не стремежа към трупане на вещи.

Не се стремете към постигането на нещо на цената на всичко
Според скорошно изследване на Chase Slate, 77% от милениалите са готови да влизат в преразход, за да публикуват вълнуваща снимка в Instagram. В някои случаи те имат желанието да плащат двойно повече от обикновено – 137 долара срещу 70 долара – за да направят уникална снимка по време на пътуване, храна или дреха.

Социалните мрежи са идеално средство за общуване, намиране на контакти и поддържането им. Те обаче са опасни за портфейла. Предлагат прекалено много поводи за сравнение с другите.

Работа мечта: Да пътуваш и да тестваш яхти и суперавтомобилиБритански сайт за продажба на луксозни стоки публикува обява за продуктов тестър. Заплатата - 170 000 лева на година

Изберете финансов ролеви модел
Съветът е не да спрете да се сравнявате – това е нетипично за човека. Вместо това променете човека, с когото се сравнявате. Открийте съсед, член на семейството или знаменитост – човек, който може да бъде ваш финансов ментор или модел. Нека да е реалистична цел – например не Уорън Бъфет, а по-скоро баща ви.

Бъдете открити пред себе си и наясно с финансовото ви бъдеще
Близо 100% от милионерите, които Хоган е изследвал, споделят, че вярват, че могат да контролират съдбата си.

Това означава, че не търсят някого, за да го обвинят за резултатите си. Те знаят къде са и накъде са се запътили. Поемат лична отговорност, трудят се упорито и са ориентирани към постигането на поставените цели. Избягват препятствията и продължават винаги напред.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg