Шест възгледа, които ви пречат в офиса

1251
Шест възгледа, които ви пречат в офиса

© pixabay.com

Много може да се каже за ползите от увереността на работното място. Да я излъчвате обаче не е толкова лесно.

У всеки един от нас говори един глас, който намира начин да разпростре тревога. Той ни кара да се чувстваме недостатъчно компетентни.

С други думи, започваме да се подценяваме.

Коя е първата стъпка за заглушаването на негативните мисли? Разпознайте клопките в собственото си поведение в офиса.

1. „Не мога да го направя“
В един момент, нека дадем такъв пример, в отговорностите ви може да попаднат задачи и предизвикателства, които ви изкарват от вашата комфортна зона. Нормално е да се почувствате неуверени, когато сте изправени пред нещо непознато.

Важно е да продължите напред. Да не се поддавате на пораженческото мислене. Не казвайте „Не мога“. Може да се окаже, че всъщност се справяте брилянтно.


2. „Всеки друг в офиса е по-добър от мен“
Може би сте новият колега? Или пък сте най-младият? Най-възрастният? Независимо в какви обстоятелства се намирате, няма смисъл да настройвате така възприятията си, сякаш всеки друг ще направи по-добре това, за което вие сте отговорни.

Вие сте на работното си място, на конкретна позиция, защото има причина. Притежавате умения и знания, които са ценени.

Днес си задайте тези седем въпроса, за да имате щастлив живот Струва си да го направите

3. „Винаги съм правил нещата така“
Опасно е да бъдете консервативно настроение, отказвайки да осъзнаете, че всичко се променя. Бъдете гъвкави и се развивайте.

4. „Няма значение“
Когато сте част от екип, който е част от по-голям отдел, който е част от по-голяма компания, лесно може да се плъзнете по плоскостта, че каквото и да правите, то е незначително. Виждате позицията си като капка в морето. Не може да прецените приноса си в общата картина.

Всеки един служител е парченце от големия пъзел. Независимо какви са вашите отговорности, повярвайте ни, те са от значение.

5. „Не искам да се проваля“
Нека бъдем честни – никой не се радва на провали. Във всички случаи те водят до негативни емоции. Страхът от провал и отхвърляне не бива да ви спира да се предизвиквате в името на израстването и успеха.

6. „Мразя това“
Мечтайте в големи мащаби. Ако планирате да напуснете настоящата си работа, за да се впуснете в нещо ново, това трябва да ви ентусиазира и зарежда с енергия. Вие работите върху новата си цел. Това е страхотно.

Не бива обаче да правите това – постоянно да нажежавате негативните си мисли върху работата, която вършите в момента. Н заклеймявайте своите колеги, своята сфера. В противен случай не може да дадете най-доброто от себе си в офиса. Имате репутация, за която да бдите.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg