Знаете ли, че по полов път се предават и финансови задължения?

13796
Знаете ли, че по полов път се предават и финансови задължения?

© Pixabay

Освен познатите болести, предавани по полов път, има и една друга, за която хората вероятно не предполагат.

Това е лоша финансова инфекция, която можете да прихванете от вашия партньор – предавани по полов път финансови задължения.

За предавани по полов път задължения говорим, когато един от двамата души в една връзка става отговорен за финансовите задължения на неговия/нейния партньор, обикновено след като е бил убеден или подведен да вземе задължение на свое име.

Според данни на Finder.com, които се базират на проучване сред над 2 000 възрастни, 74 милиона американци са поели отговорност за финансови задължения от настоящ или бивш партньор.

Това е подобно на предаваните по полов път болести, тъй като се прихваща от някой, когото обичате. Бракът е основният рисков фактор.

След това се нареждат: покупките, направени на името на някого, покупките, направени през общи сметки, тайното харчене на средства от партньора и разводите. Кредитните карти оглавяват класацията, следваните от заемите за автомобили и студентските заеми.

Средния размер на този тип финансови задължения сред американците възлиза на 11 845 долара при натрупани общо 250 млрд. долара дълг.

Резултатите са изненадващи по две причини, казва Джакет Тимънс, автор на книгата "Финансова интимност." Първо, това е огромно количество.

"Знаех, че сумата е голяма, но 250 млрд. долара са много пари", споделя тя пред CNBC.

Другата изненада е това, което причинява трупането на задължения, свързани с връзките на хората. "Очаквах, че след кредитните карти ще се наредят студентските заеми," казва Тимънс.

Когато правела проучването за своята книга, Тимънс се натъкнала на много двойки, които активно крият задълженията си. Не става въпрос толкова за прикриване на навиците им за харчене на пари, а за "пълното скриване на факта, че имат задължения и колко точно," казва тя.

Всичко това подчертава важната необходимост хората в една връзка да бъдат напълно откровени помежду си за своите финанси.

Задълженията сами по себе си може да не са проблемът, който хората смятат, че са, казва Тимънс. "Повечето двойки в днешно време изплащат някакъв вид задължения," според нея.

Тимънс подчертава, че задълженията, натрупани за поддържане на определен стандарт на живот, определено са различни от студентските заеми, заемите за някаква медицинска интервенция или стартирането на бизнес.

При всички случаи трябва обаче да има прозрачност и открити разговори между партньорите, казва Тимънс.

Визирайки шокиращото заглавие на проучването, тя казва: "Никога не бихте позволили на някого да не отговори на въпроса ви, ако питахте за предавана по полов път болест."

Точно както при физическата болест, предавана по полов път, можете да вземете предпазни мерки, за да за защитите.

Първо, проявявайте съчувствие, независимо дали става въпрос за вас или за вашия партньор. "Повечето хора не натрупват задължения с убеждението, че никога няма да могат да ги изплатят," казва Тимънс.

Второ, използвайте кредитните си карти умно.

Трето, имайте план за „лечение“. За щастие, задълженията не са болест с фатален край. Работете заедно, за да изградите план за погасяване на задълженията.

Не спирайте комуникацията. "Споделяйте прогреса си по намаляването на задълженията," съветва Тимънс.

Двойките могат да използват парите като средства за общуване. Финансите могат да помогнат на хората да се опознаят и да заздравят връзката си. "Ако някои прекратява финансовата тема и никога не се връща на нея, това е сигнал, че нещо не е наред в тази връзка," казва Тимънс.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...