Как изглежда автомобилната зарядна станция на бъдещето?

4228
Как изглежда автомобилната зарядна станция на бъдещето?

Бъдещето на мобилността и транспорта е в електрическите автомобили и това вече не е тайна за никого.  От много години индустриалните анализатори определят 2020 година като преломната точка за електрическите превозни средства, прогнозирайки, че глобалният пазарен дял на електромобилите ще се покачи до поне 3% през 2020 година и ще надмине 50% до 2040 година.

Кризата, предизвикана от разпространението на Covid-19 по света, може временно да забави производствените мощности и да прекъсне част от веригите за доставка за известно време, но в никакъв случай не може да обърне дългосрочната тенденция и преминаването към възобновяемите енергийни източници в автомобилната промишленост.

В България също се увеличава броят на хората, които избират да станат собственици на електромобили. Причините са много – по-лесна и евтина поддръжка, по-малко шумове и никакви изгорели газове. В същото време, бариерите пред по-масовото навлизане на електрическите автомобили сред шофьорите също намаляват – цените падат, увеличава се пробегът, а възможностите за зареждане и честотата на зарядните станции в страната стават все по-големи.


У нас АББ активно допринася за развитието на зарядната инфраструктура за електромобили, като доставя пълното портфолио от продукти и решения за зареждане на електрически автомобили и автобуси. Към 2020 броят на зарядните станции на АББ в България е над 75, а до края на годината се очаква този брой значително да нарасне.

Като световен лидер в областта АББ не спира да търси начини да насърчи и подкрепи повече хора да се възползват от устойчиви транспортни решения, а последното от тях е новата зарядна станция Terra AC wallbox.

Зарядната станция от бъдещето

Terra AC wallbox е зарядна станция за монтаж на стена, която предоставя качествено свързано зареждане на достъпни цени за домове, офиси и публични места. Устройството гарантира лесно и удобно проследяване на потреблението на електроенергия.

Новата зарядна станция на АББ е налична във варианти до 22kW, за да осигури съвместимост с електрическите системи в жилищата и сградите по цял свят.

Terra AC wallbox позволява конфигуриране и софтуерни актуализации чрез специално мобилно приложение или дистанционно чрез облачно базирана платформа. По този начин тя осигурява висока гъвкавост и свежда до минимум необходимостта от локална намеса, като същевременно максимизира ефективността и времето на непрекъсната експлоатация.

Всяко зарядно устройство е оборудвано с прецизен електромер, който може да бъде интегриран в системите за управление на енергията в интелигентни сгради, като позволява усъвършенствани функции за управление на натоварването. Това дава възможност на собствениците на сградите да настройват мощността на активите си както е необходимо, за да максимизират зарядната мощност и ефективността.

Ето някои от основните предимства на зарядната станция Terra AC wallbox

-Качество с висока стойност

-Широк обхват от варианти за свързаност, включително чрез WiFi, Bluetooth и Ethernet

-Дизайн, който осигурява безпроблемен монтаж на стена или пиедестал, на който могат да се съберат две зарядни устройства едно до друго.

-Конектори, съвместими с по-голямата част от електрическите превозни средства на пазара.

-Станциите са прахоустойчиви и водоустойчиви в сурови метеорологични условия, като удължват времето на непрекъсната експлоатация и живота на продукта.

-Гъвкавост, съобразена с нуждите на бъдещето

-Софтуер, който се актуализира чрез мобилното приложение на потребителя

-Опростен достъп чрез RFID или приложение осигурява гъвкавост при обществена употреба

-Безпроблемно интегриране с допълнителните решения за сградна автоматизация на АББ

-Безопасност и защита

-Изпитана и тествана от независим оценител да отговаря на най-високите стандарти

-Токоограничаваща защита, която позволява максимална зарядна мощност без неприятни прекъсвания в мрежата.

-Интегрирана защита от неизправност на заземяването и от пренапрежение, която защитава потребителя и автомобила.

Зарядната станция ще се предлага на избрани пазари през следващите месеци, в това число Европа, а до месец май 2020 година - и в цял свят. Зарядната станция AC wallbox може да се поръчва чрез партньорската мрежа на АББ.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg