10-те най-добри работни места в света за 2022 г. според Fortune

2558
10-те най-добри работни места в света за 2022 г. според Fortune

© Unsplash.com

Fortune публикува актуализирана класация на най-добрите работни места в света през тази година. Компаниите са оценени по няколко ключови характеристики. Те трябва да имат повече от 5000 служители, като 40% от тях трябва да са извън страната, в която се намира централата им. Освен това компаниите трябва да са били включени в класациите за най-добро работно място на национално ниво.

След допитване до 4,5 милиона служителите от цял свят, сред 10-те най-добри работни места са:  

10. Stryker


Stryker е една от водещите световни компании за медицински технологии. Седалището й се намира американския град Каламазу. 85% от 48 000 служители на компанията я определят като страхотно място. 91% от тях отбелязват, че могат да излязат в отпуск по всяко време.

9. SC Johnson

SC Johnson има повече от 12 000 служители в цял свят. 86% от тях определят компанията като най-доброто място за работа.  

25-те компании с най-високи заплати, бонуси и придобивкиСправедливото заплащане винаги е било важен фактор, но за да наемат и задържат най-добрите таланти днес, компаниите трябва да осигурят конкурентен пакет от стимули

8. Hilti

На осмо място тази година се класира Hilti - компания, базирана в Лихтенщайн. 85% от нейните 32 000 служители я определят като най-добрата, като 87% заявяват, че се забавляват на работното място.

7. Deloitte

Deloitte се откроява в класацията не само със седмото си място, но и с това, че е работодателят с най-много служители. Те са повече от 415 00 в цял свят. 89% от тях определят условията за работа като отлични.

6. AbbVie

Biopharmaceutical AbbVie е със седалище в Чикаго и има над 50 000 служители по целия свят. От тях 86% я определят като най-доброто място за своето професионално развитие.

5. Millicom

Millicom е доставчик на кабелни и мобилни услуги. Главният й офис се намира в Люксембург. 96% от служителите й са горди с резултатите от работата си за нея. Около 86% й дават определението “най-добрата работа”.

11 топ съвета как да преговаряте за заплататаМного хора избягват преговорите за заплащането, а това е грешка

4. Salesforce

На крачка от топ три е Salesforce - компания от Сан Франциско с над 86 000 служители по целия свят. 89% от тях смятат, че получават справедливо заплащане за труда си.

3. Cisco

В Cisco 92% от служителите отбелязват, че са насърчавани да поддържат баланс между личния си живот и професионалния. Компанията е разработила специална програма, която цели да подкрепя екипа.

2. Hilton

Хотелската верига Hilton има над 150 000 служители в цял свят. Те имат възможност да избират как и кога да бъде изплатено работното им възнаграждение.

1. DHL Express

Най-доброто място за работа в света през 2022 г. е DHL Express. Компанията, която е лидер в сферата на логистиката, има присъствие в над 220 държави и територии. 91% от анкетираните служители я определят като най-добрата.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg