Най-добрите работодатели в България

4277
Най-добрите работодатели в България

Повече от 6000 служители и над 220 топ мениджъри от 32 компании в България взеха участие в юбилейното 5-то проучване на Aon Hewitt Най добрите работодатели в България 2010.

Средното ниво на ангажираност на служителите през 2010 г. е 57% спрямо 53% през 2009 г. Това е и най-високият процент на ангажираност на служителите измерен през последните 5 години, в които се провежда проучването Най-добрите работодатели в България.

Повече удовлетвореност от работата

В сравнение с миналата година се наблюдава повишаване на удовлетвореността на служителите по всяка една от изследваните области на работната среда средно с 4%.

Най-висок ръст в удовлетвореността на служителите спрямо 2009 г. се наблюдава в «Обучение и развитие» - с 5%, следвани от «Репутация на компанията» - с 4% и «Придобивки» - с 4%. Фактори като Заплащане, Кариерни възможности и Признание са сред факторите, които оказват силно влияние върху ангажираността на служителите.

Служителите са най-недоволни от областта заплащане и малък процент смятат, че заплащането е обвързано с представянето и приноса към организацията.

Оказва се, че най-големите разлики между компаниите най-добри работодатели и останалите не са свързани с финансов ресурс, а са в отношението към служителите (25% повече одобрение в компаниите Най-добри работодатели сравнено с останалите), в ефективността на управлението (24%), в справедливото и честно отношение (23%) и в

способността на компаниите да задържат най-добрите си служители (27%).

За най-добри работодатели бяха обявени"

Категори малки и средни предприятия

1. Терелик АД - IT

2. Хилти България - строителни услуги

3. ТП Новартис Фарма - фармацевтичен сектор

4. Ригли България - бързооборотни стоки

5. Астра Зенека България - фармацевтичен сектор

Категория големи компании:

1. Макдоналдс България - верига ресторанти

2. Шнайдер Електрик България завод Пловдив - производство

3. Девин АД - бързооборотни стоки

4. DHL България - транспорт и логистика

5. Фесто производство - производство

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg