Държавите, в които чужденците работят най-малко часове

11981
Държавите, в които чужденците работят най-малко часове

Септември е, месецът на сивите облаци, края на ваканциите и препълнената електронна поща.

Ако някога сте си мислели да работите в чужбина, не е лошо да прочетете изследването на сайта InterNations, който съдейства за създаването на връзки между чужденците в различни държави. Той изследва 14 000 души, които са напуснали родината си, за да работят в друга страна, с цел да установи къде хората се чувстват най-щастливи.

При допитването са взети предвид различни фактори, като лекота на установяване, качество на живота, разходи за живот, среден брой на работните часове седмично. Business Insider публикува списък с девет държави, в които хората прекарват най-малко време в офиса.

Как тридневните уикенди ще ни помогнат да спасим света?Това може да е една от най-лесните стъпки, за да намалим радикално въздействието си върху околната среда


 

9. Нова Зеландия: 42.2 часа седмично. Нова Зеландия е на първо място от гледна точка на баланса работа-живот, като побеждава Дания и Люксембург, които са съответно на второ и трето място.

8. Люксембург: 41.8 часа седмично. Люксембург е на първо място по стабилна икономика, сигурност на работните места и здравословен баланс работа-живот.

7. Норвегия: 41.7 часа седмично. Освен че има кратки работни часове, Норвегия е в челото на класацията за най-добър баланс работа-живот.

6. Ирландия: 41.5 часа седмично. Часовете в Ирландия може да са кратки, но същото важи и за заплащането. Един на всеки четирима чужденци в Ирландия казва, че не е доволен от цялостната си финансова ситуация.

5. Кипър: 41.5 часа седмично. Кипър се изкачи от 41-о на 28-о място в класацията на най-щастливите държави в света главно благодарение на подобряването на позицията си в подкатегорията възможности за забавления.

4. Канада: 41.1 часа седмично. С късата си работна седмица, Канада е на 12-о място в света по качество на живот за чужденците.

3. Финландия: 41.1 часа седмично. Финландия е на първо място по качество на семейния живот.

2. Франция: 41.0 часа седмично. Франция е популярна дестинация, като 78 на сто от чужденците казват, че като цяло са доволни от живота в чужбина.

1. Дания: 39.0 часа седмично. Макар че имат най-кратката работна седмица в света, чужденците в Дания не смятат, че е лесно да се установят в страната. Дания е трета от отдолу-нагоре в тази категория.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg