Франция - най-атрактивната за инвеститорите страна в Европа

542
Франция - най-атрактивната за инвеститорите страна в Европа

Проучвана на KPMG определи Франция като най-атрактивната за инвеститорите страна в Европа. В изследваните в световен мащаб тя заема четвърто място след Канада, САЩ и Австралия.

Изследването беше проведено сред 2 000 предприятия, въз основа на критерии като разнообразие и качество на работната ръка, финансова система, инфраструктура, административна регулация, цени на недвижимите имоти и наеми, здравеопазване, образование.

Според бизнес средите Франция се е справила по-добре с ефекта от кредитната криза в САЩ от Великобритания и Германия.Тя заема и трето място в световен мащаб по критерия изследвания и въведения на иновации, нареждайки се след Канада и САЩ.

Страната е успяла да засили конкурентоспособността си спрямо другите страни в сравнение с 2006 г. по отношение на финансовата политика и цената на работната ръка. Изненадващо се оказва, че цената на работната ръка във Франция е една от най-изгодните в Европа и на четвърто място в света.

При това Париж е успял да се наложи като първи европейски град пред вечния си съперник- Лондон, и германския Франкфурт. Спрямо проучването от 2006 г. рейтингът на френската столица се е покачил с 13 пункта.

Все пак проучването показва и редица черни точки за Франция- разпределение на учрежденията, лоши транспортни услуги и телекомуникации. Разочарование предизвиква и нивото на образование- в това отношение страната е едва седма.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg