Кои щатски компании плащат най-много на служителите си?

2943
Кои щатски компании плащат най-много на служителите си?

Топ акаунт мениджърите в компанията Salesforce.com получават средно годишно възнаграждение в размер на 318 323 долара. Компанията оглавява класацията за най-добра работа на сп. Fortune.

Ето и как изглежда класацията на изданието:

1. Salesforce.com

Онлайн-компанията за софтуеър прибягва до крайности за стимулиране на най-добрите си служители, които стоят зад ръста на бизнеса и.

Най-високоплатените служители в нея се радват още на ваучери на стойност 5 000 долара за почивка на Хавай.

Щастливите служители, които са получили и акции в компанията, са се радвали на ръст от над два пъти в нивата им през изминалата година.

2. Bingham McCutchen

Средната заплата в компанията за сътрудници е 219 888 долара на година с бонусите. Базираната в Бостън адвокатска компания не само плаща средно 20 хил. долара на месец възнаграждение, но също така 7.5% от месечния доход се заделя в пенсионна сметка.

Компанията предлага още голям брой социални мероприятия на своите служители, като тенис на маса, покер турнири и др.

3. Alston & Bird

Средната заплата за сътрудниците е 182 681 долара. Базираната в Атланта адвокатска фирма предлага бонуси на своите служители, стартиращи от 10% от тяхното възнаграждение, като процентът може да достигне 25% при посрещане на бюджетния й таргет.

Тя предлага също така изключителни семейни бонуси, включващи възможност до 90 дни отпуск за майчинство и покриване на разходи до 7 000 долара при раждане. Тя също така предлага забавачница и стипендия за децата на по-ниско платените си служители.

4. Perkins Coie

Средна заплата за сътрудници в тази сиатълска адвокатска кантора е в размер на 182 544 долара. Тя представлява компании като Boeing, Amazon.com, Craigslist, и Starbucks.

Служителите получават и дивиденти от портфейла на компанията, включващи дялове в ранен стадии от различни новосформирани компании.

Perkins субсидира до 50% от разходите на служителите си за градски транспорт.

5. Devon Energy

Средната заплата в тази газова и петролна компания за инженери възлиза на 172 575 долара на година. В компанията има традиция служителите й да получават по 600 долара бонус за „Деня на благодарността".

Служителите получават регулярно бонуси, като средният такъв за 2009 година е бил в размер на 7 200 долара.

6. Millennium: The Takeda Oncology Company

Средната заплата за онколог в тази биофармацефтична компания възлиза на 166 354 долара. Компанията възнаграждава своите най-добри служители с пакет от акции, които нямат право да продават известен период от време. Всеки във фирмата получава триседмичен годишен отпуск и седмица почивка между Коледа и нова година.

7. Goldman Sachs

Средната заплата за експерт възлиза на 160 000 долара. Компанията редовно изплаща големи суми под формата на бонуси в края на годината, в зависимост от достигнатите резултати.

8. EOG Resources

Още една петролна компания попълва списъка със средна заплата получавана от инженер в нея в размер на 158 008 долара. Относително младата компания, която празнува своята 10 годишнина през 2009 година, не е съкращавала служители в своята история. Компанията покрива 100% от здравните разходи на служители, както и 80% от тези на техните най-близки.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Auth
# 0
09:06 | 18 June 2012
That's the best answer by far! Thanks for contribuitng.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg