Най-скъпите пържоли в света

Хубавата пържола е любимото ястие на мнозина. Готвачите в елитните ресторанти превръщат пържолата в произведение на изкуството. Има различни варианти за приготвяне, като тук няма да се спираме на рецепти, а на цена.
Повечето от тези пържоли са от така нареченото японско говеждо месо Waguy – то се прави от селектирана порода говеда и се счита за най-крехкото в света.
Виж още: Най-скъпите ресторанти в света
Тези 10 пържоли, които ще ви покажем тук, са най-скъпите в света.
10. Wagyu Kobe Rib Eye Cheese-stake – 100 долара
Сервира се в Barclay Prime във Филаделфия. Тя се приготвя с foie gras и се поръсва с натрошени трюфели, сирене, карамелизиран лук и домати. Сервира се заедно с Dom Perignon от 2000 г.
9. Wagyu Tomahawk – 109 долара
Предлага се в ресторант Providence в Роуд Айлънд.
Тя не е в менюто и се сервира само след предварителна поръчка.
Не е пържолата, която бихте снимали за Instagram. Сервира се с кокала и ако не плащахте 109 долара, щяхте да се чувствате като пещерен човек.
Към нея обаче има интерес - поръчват я 30-40 пъти на седмица.
8. Wagyu No Sumbiaki – 139 долара
Сервира се в ресторант Зума, Лондон. Пече се на грил.
7. Японска пържола Wagyu Rib Eye – 144 долара
Предлага се в ресторант Beverly Hills’ Cut. Порцията тежи 226 грама.
Месото е толкова крехко, че ножът минава без никакво усилие.
Този ресторант е в класацията на Форбс за най-добрите места в света, където се сервира пържола.
6. Wagyu Kobe – 144 долара
Това ястие е от ресторант Nobu в Далас. Порцията е 170 гр.
До масата на клиента има грил, на който той сам си пече пържолата, както иска.
Сервира се със зеленчуци и изобилие от сосове, но ценителите препоръчват да не разваляте чудесното месо със сосове.
Българският бизнес
- Мобилната платформа за пазаруване tbi buy в партньорство с магазини ЗОРА
- Минималистичен дизайн: Системата Planar от Hörmann
- Първа копка на Kenar Residence и AMur Homes на бул. Сливница