Великобритания е най-привлекателната страна за големите търговци на дребно в света

889

Великобритания е най-привлекателната страна за големите търговци на дребно в света, сочи проучване. Тя води в класацията, като в държавата имат представителства над 60% от всички големи търговци на дребно в света. Веднага след нея се нарежда Испания, където резултатите са доста близки – около 51% от всички търговци на дребно.

Испания започва да става все по-популярна за големите вериги търговци на дребно. Способността на страна да привлича чужди инвеститори става все по-голяма, доближавайки се бавно до Великобритания, съобщава Property.Magazine.International.

Стабилният икономически ръст, който страната показва през последните години, стана причина все повече инвестиции да бъдат насочени към нея, сочат последните изследвания на CB Richard Ellis. В проучването са включени 250 от най-привлекателните пазари за търговците на дребно в целия свят.

Критерии за определяне на най-привлекателния пазар са състоянието на пазара на съответния регион, тенденции от последните няколко години, платежоспособността на населението и възможността да се изградят големи търговски центрове.

На следващите трето и четвърто място в класацията се нареждат Франция и Германия, които през последните години също поддържат добра икономическа стабилност. В останалите позиции сред първите десет се нареждат бързо развиващи се икономики като Русия, Обединените арабски емирства и Китай.

Най-силната световна икономика изненадващо се нарежда на 11-та позиция с представителство на големите световни търговците на дребно едва 39%, показват данните на CB Richard Ellis.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg