А. Хаджийски: Оборотите на БФБ - малки и съсредоточени в шепа позиции

1063
А. Хаджийски: Оборотите на БФБ - малки и съсредоточени в шепа позиции

След удължаването продължителността на сесията, очакванията за повишаване на активността на фондовата борса не се оправдаха, коментира за Profit.bg Ангел Хаджийски, брокер в инвестиционен посредник Капман АД..

Дали защото започна активния летен сезон или заради нещо друго, но оборотите остават малки и съсредоточени в една шепа позиции.

Сделки се сключват на всеки 5-10 минути, като изключения има само в началото и в края на борсовите сесии.

През последните дни се забелязва повишен интерес към акциите на ЦКБ АД и Агрофинанс АДСИЦ, където големи ордери „продава“ спъваха ръста, но като че ли към настоящия момент надделяват купувачите.

За отбелязване е и големия спад в цената на Меком АД до 2-4 стотинки, където предположенията са, че продажбата на акции се извършва от съдия-изпълнител.

При компесационните бонове се наблюдава плавно покачване в цените до 50% в очакване на нови търгове за земеделски земи, които да бъдат обявени от държавата, посочва още Хаджийски.

До края на месеца се очаква да бъдат оповестени неконсолидираните отчети за второто тримесечие, както и новини около приватизацията на остатъчните пакети на ЧЕЗ и Е.ОН, които могат да повишат активността.

* Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg