Абрашев: Вероятността за нови спадове е крайно ограничена

1818
Абрашев: Вероятността за нови спадове е крайно ограничена

„В рамките на днешната сесия не очаквам да видим нещо по-различно от това, което наблюдаваме седмици наред, а именно вяла търговия при незначителни изменения на индексите", коментира за Profit.bg Константин Абрашев, портфолио мениджър в БенчМарк Асет Мениджмънт.

„Гледайки цялостната картина в перспектива, оставам твърдо на позицията, че вероятността за допълнителни спадове, съпроводени с висока активност, е крайно ограничена в средносрочен план", посочи експертът.

Константин Абрашев смята, че пазарът ще се активизира с повишение на цените, което „вярвам, ще се случи в близко бъдеще, макар липсата на динамика, в момента да води инвеститорите до апатия и отказ от търговия".

Основните индекси на БФБ - SOFIX и BG 40 приключиха борсовата сесия в сряда разнопосочно. На плюс бе SOFIX (+0.32%, 376.27 пункта), докато BG 40 се понижи с 0.07%, до 105.54 пункта.

В зелено бяха и останалите два индекса - BG REIT (+1.50%, 39.17 пункта) и BG TR30 (0.75%, 287.75 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна в сряда 3.04 млн. лв. През деня се търгуваха акции от 63 емисии. Повишение в цената има при 32 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Станете наш фен във Facebook 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg