Ал. Маджиров: Възстановяване на разпродаваните акции

1316
Ал. Маджиров: Възстановяване на разпродаваните акции

„Външния институционален инвеститор, който през последната седмица излизаше изцяло от българския капиталов пазар и през вчерашната сесия продължи да разпродава. Основно продаваше БенчМарк фонд имоти АДСИЦ, чийто акции достигнаха 14 стотинки и станаха атрактивни за спекулантите. На извън борсов пазар минаха 2.3 млн. акции на Еврохолд България АД, като вероятният продавач е исландската банка Landsbanki", коментира за Profit.bg Александър Маджиров, портфолио мениджър в ОББ Асет Мениджмънт.

„Ако с това са приключили пакетите на банката очаквам известно възстановяване на разпродаваните акции, както и успокояване на целия пазар. Крайно време е позитивизмът на външните пазари да се прехвърли и на БФБ-София", заключи оптимистично Александър Маджиров.

Индексите на БФБ-София започнаха новата седмица на положителна територия - SOFIX (+0.57%, 342.98 пункта), BG 40 (+0.72%, 111.25 пункта), BG REIT (+0.58%, 39.71 пункта)и BG TR30 (+0.90%, 281.19 пункта).

През деня се търгуваха акции на 61 емисии. Повишение в цената имаше при 29 от книжата. Общият оборот на регулиран пазар надвиши 821 хил. лв. От пазара на АДСИЦ се дължаха над 415 хил. лв., а от търговията с корпоративни облигации други 69 414 лв.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg