Брокери: Вяла търговия и консолидирани отчети

1355
Брокери: Вяла търговия и консолидирани отчети

Както всяка седмица, така и през тази попитахме трима пазарни участници за очакваните от тях настроения на Българска фондова борса през следващите пет дни. Ето и техните мнения:

Ивелина Василева, ИП Сомони Файненшъл Брокеридж

През изминалата седмица търговията на БФБ премина спокойно, без сериозни ценови изменения при повечето позиции, като общите дневни обороти на борсата не се отличаваха с високи стойности. Поизгуби се и корелацията на БФБ с чуждестранните фондови пазари.

Не очаквам да настъпи някаква сериозна промяна и през следващите няколко сесии. Участниците на пазара ще продължат да са изключително предпазливи, като ще залагат ордери на по-ниски нива и ще се надяват да купят при евентуални разпродажби.

Добър сигнал за стабилизиране и последващо възстановяване дава изравняването на броя и количествата акции в ордерите „купува” и „продава”. По-съществено раздвижване на пазара може да се получи едва след излизането на консолидираните отчети за последното тримесечие на 2007 г., стига те да са по-убедителни от неконсолидираните, които до голяма степен разочароваха инвеститорите.

Бранислав Ганозов, ИП Фаворит

През започващата седмица очаквам леко покачване на индексите и на оборотите на Българска фондова борса. Повишена активност е вероятно да има при търговията с акциите на холдинговите дружества, които следва да оповестят консолидираните си финансови отчети за 2007 г. С внимание ще се следят и преобладаващите настроения на международните капиталови пазари.

Кирил Гарчев, ИП СТС Финанс

На пазара изглежда се поставят подходящи условия за умерено повишение на индексите, но катализатор за инициирането му трудно може да бъде открит. През следващите няколко търговски сесии вероятно ще се запази слабата активност на инвеститорите и обороти от около 5 млн. лв. при отсъствието на важни фундаментални новини.

На корпоративно ниво: ще бъдат пуснати за търговия правата от увеличението на капитала на Доверие Обединен Холдинг АД и Алфа Ууд България АД. Едва ли при изненади, свързани с публикуването на консолидираните отчети, бихме могли да очакваме значително раздвижване в активността, въпреки че понякога самото движение става причина за привличане на инвеститорски интерес.

Коментарите са с аналитичен характер, изразеното мнение е лично и не представлява препоръка за покупка и/или продажба на ценни книжа


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...